Wpis z mikrobloga

@domofon: zależy dla kogo to imię. Jeśli spodziewasz się syna to pewnie Marcin będzie odpowiedni i uniwersalny. Pamiętaj nie daj się namówić babie na Kazimierza, Czesława i tym podobne wynalazki...
@domofon: Antoni niby nie porażka, ale chyba jednak nie na nasze czasy ;P

Mogę Ci podpowiedzieć, że wszystkie Krzyśki to fajne chłopaki! Więc jak chcesz mieć fajnego syna, to wyjście jest tylko jedno! :P
@zgon:

Nie rozumiem, jak coś może być zbyt polskie...

No przecież napisałem, że złych słów użyłem, nie?

@domofon:

Wojtek to wiejskie? No co Ty? Mnie się najbardziej podoba:)

mi się Wojtek z Ochotniczą Strażą Pożarną kojarzy... ale to przez to, że w liceum miałem takiego kumpla, który miał Wojtek na imię, rozgarnięty nie był i właśnie był w OSP ;)
@zgon: aż mi sie przypomniał tekst tej starej od Idola "jakieś to takie zbyt patriotyczne, zbyt boguojczyźniane"

@domofon: Tosiek to od jakiego imienia zdrobnienie? Bo przyznam szczerze, ze sie z nim jeszcze nie spotkałem.

A co do Bartka to pamiętaj, ze to jest podwwójny wybór, bo trza jeszcze zdecydować czy Bartłomiej czy Bartosz.
@domofon: Pamiętaj o jednej rzeczy. Nie dawaj dziecku na imię tak jak sam nie chciałbyś się nazywać. Jak słyszę jak tępa mamusia mówi że dała dziecku na imię Kazio bo to ładne imię i po dziadku to już widzę to dziecko w szkole wyśmiewane przez rówieśników...
@domofon: o jezu... dlaczego akurat takie dla dziewczynki? Przecież to typowa wiocha i wstyd. Nazwij jakoś normalnie, Ania, Ola, Kasia, Marysia... Ale nie jakieś Dżesiki i Andżele... litości
@domofon: Nazywajac corke lub syna Tosia/Tosiek, to dla mnie tak, jakbys im redukowal szanse kariery o 80%. Okropne, zwlaszcza dla kobiety. Nie umowilbym sie z taka panna:) cos jak wieslawa
@domofon: Doradzę Ci tak naprawdę tylko jedno. Jakiekolwiek imię byś wybierał pogadaj z ludźmi i oceń jakie imię jest teraz na topie i wszyscy tak nazywają swoje dzieci. Bez sensu, żeby Twoja Tosia, albo Zosia była szóstą Tosią/Zosią na podwórku, albo później w swojej klasie. No oczywiście pod warunkiem, że coś takiego ma dla Ciebie znaczenie, bo jeżeli jest Wam wszystko jedno to spoko.