Wpis z mikrobloga

Dwa najgorsze typy wyborców to kuce oraz ludzie z obozu antyPiS. Rozmowa z nimi jest jak ze ścianą, przez co skutecznie odechciewa się dyskutować o polityce. Trudno stwierdzić którzy są gorsi. Typowa rozmowa wygląda tak:
- Kucu, w jakim kraju wprowadzono pomysły Korwina?
- W żadnym, bo wszędzie panuje komuna, ale to na pewno zadziała.
- Skąd ta pewność, masz jakieś konkretne wyliczenia?
- Znieść podatki dochodowe i powstaną 2 mln firm tak jak pan Janusz powiedział.
- Skoro to takie proste to czemu nikt tego nie robi?
- Wszędzie rządzą socjaliści i komuniści, trzeba znieść ZUS, PIT, CIT i będziemy potęgą.
- Co z zabezpieczeniem społecznym dla słabszych? Co z tymi wyliczeniami? Macie ekspertów na posady w rządzie?
- Wolny rynek, kto nie pracuje niech też i nie je. Eksperci wspierają Keynesa, #!$%@? z nimi.. W rządzie powinno być 2 ministrów - spraw zagranicznych i jeden by spisywał złote myśli Korwina.

Rozmowa z kimś z antyPiS:
- Jak myślisz, czemu PiS przejął władzę?
- Ich wyborcy to debile, bydło, mohery, można im wmówić wszystko.
- Nie uważasz że PiS ma duże poparcie przez słabość opozycji?
- Kaczyński tworzy dyktaturę, a PiSowcy to bydło, a ty co zadajesz pytania, pewnie też ich popierasz???
- Może Kijowski, Schetyna i Petru przyczyniają się do poparcia dla PiSu?
- PiSowcy będą sądzeni w wolnej Polsce, Kaczyński pod trybunał w Norymberdze, gardzę każdym PiSowcem.
- Nie popieram PiSu bo to socjalni konserwatyści, ale nie uważam aby opozycja była od nich lepsza. Co o tym sądzisz?
- Stara śpiewka PiSowców, niby nie popierasz ta jasne xD wiadomo że głosujesz na dyktatorka a jeśli nie to nie głosując na opozycję i tak pomagasz PiS ty zdrajco wolnej Polski gnoju

Sugerowanie, że tak nie jest. Ci ludzie są upośledzeni umysłowo.

#polityka #4konserwy #neuropa #korwin #bekazpodludzi #bekazlewactwa #oswiadczenie #bekazprawakow #heheszki
  • 33
  • Odpowiedz
@Pandit: Możesz zapodać kilka linków do postów osób antyPiS, które odpowiadały tak jak to opisałeś (albo podobnie).? Przejrzałem ostatnie kilkadzisiąt wpisów spod tagu #bekazpisu i podobnych i nic takiego nie znalazłem. Być może gdzieś tam są, ale to absolutnie wyjątki.

Może Kijowski, Schetyna i Petru przyczyniają się do poparcia dla PiSu?
  • Odpowiedz
@Pandit ja jestem jeszcze w stanie zrozumieć niektórych wyborców PiSu, są socjalistami, dostają pieniądze - ok. Ale antypisowcy, pokolenie trzydziestoparoletnich ignorantów to jest dramat. Kaczyński największy wróg, tylko PO, Donald wróć xD
  • Odpowiedz
- Znieść podatki dochodowe i powstaną 2 mln firm tak jak pan Janusz powiedział.

- Skoro to takie proste to czemu nikt tego nie robi?

@Pandit: jakiś debil to wymyślił, obrona podatku dochodowego jest nieprzeciętnym debilizmem, zresztą w wielu krajach są bardzo duże kwoty wolne od podatku dochodowego i cały czas są zwiększane, więc to pokazuje słuszny kierunek

lewicowy pomysł dochodu gwarantowanego ma pewien związek z kwotami wolnymi od podatku
  • Odpowiedz