Wpis z mikrobloga

@Solitary_Man: Co jest potrzebne do oglądania filmów w rozdzielczości Ultra HD?

Telewizor obsługujący odtwarzanie treści z serwisu Netflix w rozdzielczości Ultra HD. Więcej szczegółowych informacji znajdziesz poniżej.

Plan obsługujący oglądanie materiałów w jakości Ultra HD. Bieżący plan możesz sprawdzić i rozszerzyć na stronie netflix.com/ChangePlan.

Stabilne połączenie internetowe o szybkości co najmniej 25 megabitów na sekundę.
  • Odpowiedz
@WuDwaKa: zresztą sprzedawca w salonie powiedział że nie będzie lejka naprawdę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
T-Mobile na swojej konferencji tez chwaliło się że nigdy nie będzie lejka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Solitary_Man: Oferta Netflixa dostępna w Polsce ciągle się powiększa. Może nie tak dynamicznie jak byśmy tego oczekiwali, ale powoli się rozwija. Na dzień 27.11.2016 r. dostępnych jest ponad 1660 tytułów, z czego 84 to nagrania w jakości UHD/4K i 6 w technologii HDR.

jak jest na dzień dzisiejszy nie wiem
  • Odpowiedz
@kamillo007 zmienili politykę w tej kwestii? Bo właśnie szukam alternatyw dla swojego dostawcy, który ma gdzieś rozwijanie prędkości w moje okolicy a 10Mb/s jest już mało zadawalające względem ceny jaką płacę.
  • Odpowiedz
@WuDwaKa: Cytuję

"Internet szerokopasmowy i internet mobilny odróżnia to, że w przypadku połączenia kablowego zwykle nie ma mowy o żadnych limitach. W przypadku internetu mobilnego oferty reklamowane jako bez limitu zwykle mają tzw. lejek, czyli po zużyciu paczki gigabajtów trzeba pogodzić się ze zmniejszoną przepustowością.

T-Mobile uznał, że jego infrastruktura jest na tyle rozwinięta, że może zaoferować klientom internet bez limitu, w którym nie będzie załączał się lejek. Pytani o to
  • Odpowiedz
@kamillo007 Dzięki. To teraz mogę śmielej pograć ze swoim dostawcą[]Bo tylko lejek w mobilnym właśnie przeszkadzał w tym. Jakieś 300GB zużywam na trzy urządzenia na miesiąc.
  • Odpowiedz
  • 0
@WuDwaKa wcześniej mia£em orange z limitem 260 GB za 69zl o tej ofercie dowiedziałem się przez przypadek ( ͡° ͜ʖ ͡°) w sumie myślę że taniej chyba nic nie dostaniesz ale może się mylę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Witson: @WuDwaKa: No i oczywiście za 1zł dają ruter (na własność) HUAWEI B525 który kosztuje około 600zł.
Z tego co przeczytałem oraz z informacji jaką mam z salonu maksymalnie można korzystać z 32 urządzeń podłączonych na tym necie jednocześnie :)
  • Odpowiedz
@kamillo007: nie mam jak podłączyć internetu z kabla, dlatego... wezmę na probe jak będzie działać dobrze to gościowi od radiówki powiem albo zwiększy prędkość albo niech spada
  • Odpowiedz