Wpis z mikrobloga

@HesoyamPLS: co do portfela to jesli bedziesz trzymal tam jakies wieksze srodki to polecam sprzetowy TREZOR. Domyslam sie, ze wiesz jak bezpieczne jest trzymanie srodkow na gieldzie ;) Co do handelku to uzywam bitfinexa ze wzgledu na obrot i ilosc dostepnych szitow. Wez jednak pod uwage, ze ze wzgledu na drukowanie thethera przyszlosc tej gieldy raczej niepewna.
@miguelsanchez666 Właśnie o to chodzi, że jestem początkujący i do końca nie wiem o co chodzi z tym "thetherem", jak na razie środków nie trzymam zbyt wielkich, dopiero się uczę. Co do trzymania środków na giełdzie liczę się z ryzykiem. Byłbyś tak miły i jakoś po krótce opowiedział mi z czym się je ten thether? Oraz twoja opinia na temat bittrexa?
@HesoyamPLS: bitrexa nigdy nie uzywalem wiec nie pomoge. Thether to taki "zamiennik" dolara wprowadzony przez gieldy przede wszystkim, zeby uciec od podatkow przy sprzedazy na USD. Dopiero gdy chcesz wyplacic z gieldy USD na konto bankowe jest on przeliczany na dolara. Jak sie je drukuje to znajdziesz sobie w tagu jest jeden Mirek co wali o tym kilka postow dziennie. Jest ryzyko, ze gieldy nie maja pokrycia w dolarze i kiedys
@miguelsanchez666: Wybacz być może bardzo "głupie" pytanie z perspektywy osób które się na tym znają, ale są teraz jakieś giełdy dość bezpieczne pod tym względem? Tak jak mówię, zależy mi po prostu, żeby wpłacić troszkę btc i zamienić na jakieś alty tak żeby móc to potem bez problemu zamienić znów na btc i chapnąć do krypto portfela :D