Mam iPhone kupionego w Orange, ale chcę aktywować go na karcie Play. Dostaję komunikat "Nieważna karta SIM", a po podpięciu do iTunes wyrzuca mi "iPhone zawiera kartę SIM, która nie jest prawdopodobnie obsługiwana.".
Wygląda, że karta z Play działa (widzę zasięg), ale aktywować nie mogę. I teraz pytanie – czy wystarczy, że kupię sobie starter z Orange, czy muszę odblokować telefon w salonie?
@szalonanogaa: zakładają nadal na iPhone :) @mq1: masz simlock na Orange, jeśli podpisałeś umowę z Orange i przenosiłes numer z innej sieci to ściagają za darmo
@mq1: Na aparatach firmy Apple blokada SimLock jest zakładana. Dyspozycję wygenerowania kodu do jej usunięcia możesz złożyć w naszym Biurze Obsługi. Opłata za zdjęcie blokady naliczana jest zgodnie z Cennikiem i kosztuje 77zł. Szczegóły dostępne są na stronie: https://oran.ge/1OvCLKX
Mam iPhone kupionego w Orange, ale chcę aktywować go na karcie Play. Dostaję komunikat "Nieważna karta SIM", a po podpięciu do iTunes wyrzuca mi "iPhone zawiera kartę SIM, która nie jest prawdopodobnie obsługiwana.".
Wygląda, że karta z Play działa (widzę zasięg), ale aktywować nie mogę. I teraz pytanie – czy wystarczy, że kupię sobie starter z Orange, czy muszę odblokować telefon w salonie?
@lozik: I tego właśnie nie wiem. Założyłem, że skoro widzi zasięg Play, to może go nie mieć.
@OrangeEkspert walcie się na ryj nie pozdrawiam waszej #!$%@? sieci ELOOOOOOOO
@mq1: masz simlock na Orange, jeśli podpisałeś umowę z Orange i przenosiłes numer z innej sieci to ściagają za darmo