Mirki nie działają mi aplikacje ściągnięte z Microsoft Store. Wczoraj utworzyłem nowe konto na kompie i kilka z nich zaczęło nagle działać, jednak większość nadal nie śmiga. Najgorsze jest to że sam Microsoft Store też nie działa.
edit. Aha i nie działa też to rozwijane menu z powiadomieniami w prawym dolnym rogu screenu, tam gdzie jest pięć nieodczytanych wiadomości.
Czy ktoś z was miał taki problem? Co mogę z tym zrobić?
@Ziombello: poza naprawą systemu nic nie przychodzi mi do głowy. Możesz to zrobić po prostu pobierając mediacreationtool https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209 odpalić i wybrać pierwszą opcję zaktualizuj teraz (czy jakoś tak), nawet jak masz najnowszą wersję to po prostu pobierze tą samą i ją zainstaluje z zachowaniem wszystkiego. To jest dobra opcja jeżeli nie chcesz czystej instalacji.
poza naprawą systemu nic nie przychodzi mi do głowy.
@piotrulos: Właśnie czytam o tym na answers.microsoft.com i widzę że niektórzy to zrobili, problem na jakiś czas zniknął ale potem się odnowił. Wolę się obejść bez tego, szukam dalej.
Wczoraj utworzyłem nowe konto na kompie i kilka z nich zaczęło nagle działać, jednak większość nadal nie śmiga.
Najgorsze jest to że sam Microsoft Store też nie działa.
edit.
Aha i nie działa też to rozwijane menu z powiadomieniami w prawym dolnym rogu screenu, tam gdzie jest pięć nieodczytanych wiadomości.
Czy ktoś z was miał taki problem?
Co mogę z tym zrobić?
#windows10 #microsoftstore #problem #systemyoperacyjne
@mojemacki: Możesz podpowiedzieć jak to zrobić?
Gdybym tylko mógł otworzyć ten sklep to już bym sobie dalej poradził.
sklep możesz zresetować wpisując wsreset.exe
@piotrulos: Dostaję wtedy taki komunika jak w screenie.
Co do spójności plików "sfc /scannow", to muszę to wygooglać bo nie mam pojęcia o co chodzi.
@piotrulos:
Przeprowadziłem skanowanie, jednak nie wykryło żadnych problemów...
Jestem otwarty na dalsze sugestie, jednocześnie spróbuję jeszcze
Możesz to zrobić po prostu pobierając mediacreationtool https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209 odpalić i wybrać pierwszą opcję zaktualizuj teraz (czy jakoś tak), nawet jak masz najnowszą wersję to po prostu pobierze tą samą i ją zainstaluje z zachowaniem wszystkiego.
To jest dobra opcja jeżeli nie chcesz czystej instalacji.
@piotrulos:
Właśnie czytam o tym na answers.microsoft.com i widzę że niektórzy to zrobili, problem na jakiś czas zniknął ale potem się odnowił.
Wolę się obejść bez tego, szukam dalej.