Wpis z mikrobloga

Tak jak wczoraj @Eligo pisał, robimy #wykopowyturniejhs i ustaliliśmy pewne konkrety, niektóre z zasad nieco różnią się od tego co wczoraj było nazwane "wstępnymi ustaleniami".

W razie pytań - śmiało.
Jeśli ktoś chce być na bieżąco niech obserwuje tag ---> #wykopowyturniejhs albo po prostu plusuje ten wpis, a przez mirkolisty zawołamy plusujących następnym razem.

Niestety nie mogę zawołać plusujących wczorajszy wpis, bo mirkolisty krzyczy że "wpis źródłowy nie jest mój".
#wykopowyturniejhs #hearthstone
Dawidinho8 - Tak jak wczoraj @Eligo pisał, robimy #wykopowyturniejhs i ustaliliśmy pe...

źródło: comment_lI6SJPKoJQdhNpU0lhUCkFL0vZeIuIY7.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dawidinho8: Nie chcę krytykować, ale 8 grudnia wychodzi dodatek, a 10 chcecie decki z obowiązkowymi kartami z koboldów. Sami prosicie się o Jade Druida, Highlander Priesta i Tempo Rogue'a z wrzuconym byle czym z nowego dodatku. Kto ma czas, żeby w 1 dzień wymyślić i chociaż pobieżnie sprawdzić działanie nowych, kreatywnych decków z nowego dodatku?
  • Odpowiedz
@Refusek: Żeby było ciekawiej.
@Vojtazzz: Tu masz rację, staraliśmy się ale ciężko wycyrkulować odpowiedni moment żeby JESZCZE nie było "gotowych" decków z neta z nowej przygody, i bardzo ciężko pogodzić to z chęcią uniknięcia starych decków. Nie gramy o nic, dlatego liczę że nie będzie samych top-tier decków ze starej przygody.
Ewentualnie oczywiście jesteśmy otwarci na propozycje. Nie wiem, nie dopuszczamy np. tych trzech decków? xD Nie wiem
  • Odpowiedz
@Dawidinho8:

dlatego liczę że nie będzie samych top-tier decków ze starej przygody.

Mam 4 decki z mety i jak bym się zapisał to będę nimi grał xD Nie złoże trzech w miarę sensownych decków 3 dni po wyjściu dodatku xD
  • Odpowiedz
@Dawidinho8: Niby tak, ale to że nie gramy o nic nie znaczy, że większość będzie chciało dostać sromotny w------l w imię śmiechowych decków rodem z areny, które nawet nie wiadomo czy mają prawo działać, bo aż 1 dzień testów

Z doświadczenia wiem, że turnieje na fun decki powinny mieć inne restrykcje. Na przykład banowanie kart, ograniczony budżet, banowanie klas, "ograniczanie" kart (nie ma chyba polskiego odpowiednika, w MtG były "restricted"
  • Odpowiedz
@Dawidinho8: @DrKittens: Myślę, że sensowniej byłoby zgłoszenia 9., a turniej zacząć 16. na przykład. Wiem, że na pewno większość z nas ma trochę odłożonego golda, ale niektórzy po 2 dniach od wyjścia dodatku będą mieli tylko 6-10 otwartych pakietów. To trochę za mało, żeby zrobić sensowny deck oparty na 5 kartach z tego dodatku.
  • Odpowiedz
@calezyciejedennick: Razy nie, Reno decki są akurat bardzo funowe, a sam Raza bez portretu jest po prostu ok. Bardziej bym się skupił na banowaniu portretów, neutralnych legend czy innych broni klasowych. Im więcej śmieci w decku tym większa różnorodność

Niestety też nie każdego musi rajcować taka gra, ale to inna para kaloszy
  • Odpowiedz
@G0DRiC: Conquest.
@calezyciejedennick: @Vojtazzz: Pomysł z banowaniem tych "autoinclude" kart uważam za ciekawy i warty rozważenia wspólnie z @Eligo. Niech on się wypowie jak będzie później, bo to w sumie jego turniej, ja mu jedynie pomagam. :)

Z moich faworytów do zbanowania to na pewno Keleseth, Bonemare, UI, zapewne Anduin Shadowreaper, może Patches, może coś jeszcze.
Zawsze można zrobić dwa turnieje, albo nawet ligę,
  • Odpowiedz
@Dawidinho8: też uważam, że @Vojtazzz ma racje, dwa dni po wyjściu to z racji, że to będzie "turniej" to ludzie przyjdą z top tier deckami ze starej mety odświeżonymi o kilka kart z koboldów. Podpinam się też pod sugestię żeby dać ludziom tydzień dłuzej na potestowanie nowych talii.
  • Odpowiedz