Aktywne Wpisy
TSR44 +319
ATAT-2 +342
Przeczytałem właśnie dwa wpisy ludzi z gastro którzy wręcz DOMAGAJĄ się napiwków i nie pojmują jak można ich nie zostawiać.
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Czołem Mirki, uwarzyłem IPĘ wyszło jakieś 24 litry, pod koniec tygodnia będę zlewał na cichą i tak się zastanawiam czyby nie dodać skórek pomarańczy. Tylko jako, że jestem świeżak nie bardzo wiem ile ich dodać i na jak długo, żeby nie przejęły głównego aromatu, ma byś czuć chmielem, a nie walić pomarańczą. Na cichej będę trzymał jakieś 5-7 dni, dodatkowo pójdzie jeszcze 50g Cascade 30g Chinook i prawdopodobnie 15g Oktawii wszystkie chmiele w wersji polskiej. Co sądzicie ?