Wpis z mikrobloga

Problem zasypywania klientów mailami, na ile przeszukałem forum presty, ciągnie się już co najmniej od wersji 1.5. Klient po zmianie statusu przesyłki na "wysłany" dostaje maila o tym fakcie, po czym po chwili dostaje kolejnego maila z numerem przesyłki. Nie każdy jednak chcę #!$%@?ć swoich klientów niepotrzebnymi wiadomościami, dlatego trzeba znaleźć rozwiązanie. I są na to dwa sposoby albo wyłączyć wysyłanie maila in_transit albo lepsze wymusić na preście zmianę statusu przesyłki na wysłano, po wpisaniu numeru przesyłki. Pytanie tylko jak to zrobić? Ktoś ma pomysł?
#prestashop
  • 3
@Dakkar problem który się ciągnie od 1.5?
Przecież zawsze tak było. Tak właśnie wymyślili sobie twórcy. Nie spotkałem się jeszcze z tym żeby ktoś to zmienił, chyba że jakimś płatnym modułem.
@Dakkar: Tak to prawda. Podobnie sprawa ma się z emailami gdy klient wybierze opcję płatności standardowym przelewem.
W pierwszym emailu dostaje info o zamówieniu, a w drugim numer konta (jeśli zmieniłeś template wiadomości) lub po prostu info, że sprzedawca czeka na wpłatę.
W moim przypadku klient, prócz emaili o wysłanym towarze i numerze przesyłki, dostaje jeszcze smsa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzięki Bogu nie było skarg od