Wpis z mikrobloga

Jako że sezon żebrania o węgiel można uznać za rozpoczęty, przedstawiam wam, szanowne państwo, kochani moi, zeszłoroczną (w sumie jeszcze tegoroczną, bo 2017) inbę z MOPSEM i wunglem :) Życzę miłej lektury ógółem.

Od najlepszego momentu...

K: Pokaż Wojtek, śmiało, nie bój się, do kamery pokaż!
M: Odmrożona...
K: O, krew leci, krew leciała...
M: Dobrze, że kupiłem do psikania, całe te.
K: Od czego to?!? Że oni nie chcą dawać węgla! (ryczy) Nie chcą nic dawać! A teraz jeszcze chcę pokazać pismo, co do mnie napisali...
M: MOPS, on się nadaje, kto nim rządzi?
K: Jedne pismo pokazuje narazie... (dyszy) Straszyła mnie nawet ta pani, co tu jest podpisana, że ja będę pociągnięty do odpowiedzialności karno-sądowej, jak jej nazwisko i imię pokaże na youtubie.
J: I to wszystko przez paczki widzów?
K Przez, prez... przez paczki widzów; tu drugie pismo! (smark)
J: No tragedia, tragedia, ktoś się tym musi zająć, naprawdę.
K: Żeby nie wy, kochani, to widzieliście co się dzieje!
J: Czy MOPS by dał...
K: (nadal ryczy) U MNIE RĘKA BYŁA, TA PRAWA, ODMROŻONA, ŻEBY NIE MOJA... WOJTEK, POWIEM TOBIE, ŻEBY NIE MOJA TERESA, KREMEM NIE SMAROWAŁA, JA BYM RĘKI NIE MIAŁBY TEJ NAWET! [XD]
M: Już nie płacz...
K: Ale chodziłem do niej, wiesz czego?!?
M: No, tak samo tu z nogą...
K: TAK! To jest przez to, że nie mam węgla, nie mam nic! Tylko te drzewo!
J: Ale jak zobaczyli, że pan masz węgiel, to już nie chcą dać pieniędzy.
K: To nie chcą dać pieniędzy, bo to od was.
J: Ale to są dary, ale to są dary od ludzi.
K: Tak, to są wasze kochane dary, wasze i za to serdecznie...
J: Czy pan... Czy MOPS by dał ten węgiel?
K: ...O TAKIEGO WAŁA DAŁBY, O TAK POKAŻE!!!
M: ... my ogółem pisaliśmy, ja pisałem [jo, on pisał XD], a ja wcześniej, dobrze, (kaszel Konona) miałem trochę więcej pieniędzy, z tego MOPSU dostałem, to... jeszcze tego węgla, co nam nie przywieźli, to, ogółem, 160 zł, i napisane było, i nie oddali...
K: I nie oddali dla jego! Nie przyznali! Nie przyznali nawet... pieniążków... dla Wojtka... i dla mnie! Zabierają... To MOPS?!? To jest złodziejstwo, bandyctwo!
J: Ale pijakom, ku*wa, na ulicy dadzą.
K: Pijakom, bandytom, narkomanom, złodziejom, TO PROSZĘ BARDZO, MASZ!!!
M: Panie Kononowicz, ja wiem, oni czekają na naszą śmierć, żeby mieć spokój.
K: Chyba! I osią...
M: ...ja się nie dam...
K: I osiągnąć, wiesz co? Naszą posiadłość. A bardzo czeka, wiesz kto? Ta zastępczyni... Chomicz! Chomiczówna! Bo aż morda sie roz... rozpie*doliła się dzisiaj, tak śmiała się!

Pierwszy raz robię taką transkrypcję i muszę powiedzieć że strasznie ciężko kwestie Jora przelać na kalwiaturę xd
#kononowicz
KarmazynowyPiekarz123 - Jako że sezon żebrania o węgiel można uznać za rozpoczęty, pr...
  • 5
  • Odpowiedz
@Kajmel: (ʘʘ) obejrzyj więcej filmów z Kononem to zobaczysz jaki to aktor i manipulator. Nie było żadnych odmrożeń, zresztą na tym filmie przez sekundę widać jak major wychodzi z roli i uśmiecha się.
  • Odpowiedz