Wpis z mikrobloga

@MarheV:
Znajoma jak pracowała w jakieś pakowni ciuchów (marki nie pamiętam) i miała przykładowo według grafiku nocną zmianę a z jakiegoś powodu odwoływali zmianę to płacili jej połowę dniówki z uwzględnieniem premii (nocnej,weekendowej,świątecznej itp). Niby połowa ale zawsze coś. Powodzenia Mirku ! ;)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Trique U mnie odwołująi nie płacą... Jeszcze w takiej robo w nl nie pracowałem. W tamtym tyg odwołali mi 4dni pod rząd. No #!$%@? teraz zrobili zmiany po 12h od jutra. I odwołali mi jutrzejszejsza zmianę. Od 19 do 7 -5h 150% i 7h 200% już za niedzielę. W tamtym tyg. 6h przerobione A w tym 14h. Jeszcze niedziela na noc to 5h 200% wpadnie . No #!$%@? mnie strzeli.
  • Odpowiedz
@MarheV: pamiętaj, że nie tylko ta agencja jest w Holandii i nie tylko H&M.
Pogadaj w agencji, że z chęcią przeniesiesz się do innej roboty, którą mają ale z lepszymi godzinami i szukaj też gdzieś indziej.
Niestety tak to działa. Każdy chce zarobić a Ty jesteś na końcu tego łańcucha.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Bociek01 Dokładnie Mirku. Już nie w jednej agencji pracowałem tutaj. W poniedziałek rusze z tematem i spróbuję się przenieść do Ikei...
  • Odpowiedz
@MarheV: norma w ucinaniu godzin... jeszcze zależy na czym jesteś, ale zgaduję że returny/orderpicking. Jesteś blisko, więc jak lubisz dużo godzin to polecam Jumbo Breda przez OTTO, średnio 50h/tygodniowo, stawka 12e brutto, orderpicking na wózkach elektrycznych, przyjmują tam bez problemu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@perki51 to pewnie dobre wypłaty... Ja robiłem po 60h w innej robocie to 5 z przodu było. Wiesz coś więcej na temat tej roboty? Jak mieszkalne w Boskoopie to chłopaki ode mnie robili przez Otto w jumbo w Wourden. Napisz coś wiece na temat tej robo, gdzie kwateruja ile za chatę,jak płacą za zmiany? Podejrzewam, że te 12h brutto to z dodatkami zmianowym, praca w chłodni również?
  • Odpowiedz
@MarheV Mieszkanie w Bredzie, całkiem spoko w takiej kamienicy (adres Delpratsingel 19). Stawka podstawowa to 12e, na rękę wychodziło ~10,50. Zmiany są, nie pracuje się na chłodni (chłodnie obsługuje inna agencja, ale daje mniej godzin). Za pracę po 18:00 115%, po 22:00 125%, po 0:00 150%, niedzielę i święta 200%. Do tego normalnie wakacyjne. Za mieszkanie chyba 89 euro (poniżej 22 lat 69euro). Ogółem jeździsz wózkiem elektrycznym i zbierasz zamówienia z systemem
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@perki51 dzięki śliczne Mireczku. Prosilbym Cie o namiar do nich jakis nr. I adres. Nie wiem czy nie bede musiał okresu wypowiedzenia Dac w Adecco. Czyli mówisz, że godzin nie brakuje? Pracujesz tam teraz? Wracając do tego jak mieszkałem w Boskoopie, Otto ma tam hotel wiem ze pracowali ludzie też na robo z ubraniami i z godzinami też nie było ciekawie... aha i jeszcze pytanie jak z dojazdami? Daja samochody? Albo jakies
  • Odpowiedz
@MarheV: Nie ma okresu wypowiedzeniowego w twojej robocie (w umowie jest chyba 24h). Co do Jumbo, pracowałem tam. Ludzie to w większości Polacy, nie ma problemu. Wszystko zależy od miejsca pracy, w Jumbo w Bredzie jest tak jak mówię. Ogłoszenie masz tutaj i możesz wysłać formularz: https://www.ottoworkforce.nl/pl/praca/zbieracz-zamowien-w-jumbo/
Oczywiście 40h w ogłoszeniu to pic na wodę, jest więcej. Od magazynu do lokacji jest 4km (po mieście), więc jakieś 10-15 minut rowerem. Nie
  • Odpowiedz
Możesz sobie zobaczyć gdzie to jest: trasa labc 5104 i Delptrasingel 19 na google maps. Dojazd jest spoko i Breda to spoko miasto... zresztą, mieszkam tu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@perki51 kursie nie mam CV ha! A jestem teraz bez lapka :) wymagaja certyfikatu na EPTka? Jakieś szkolenie i ochronka na początku pracy?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@perki51 git. Dzięki Jeździłem już na takich z długimi w rhenusie... To expa trochę mam :) Zacznę od Ikei i jak coś to będę uderzał do Jumbo. Dzięki wielkie za szczegółowe info. I miłego weekendu!
  • Odpowiedz