Wpis z mikrobloga

Kupilem auto. Wybralem sie do urzedu miasta zeby je zarejestrowac w srode. Czekalem godzine i kolejka przesunela sie moze o 2 osoby w godzine. W pewnym momencie wywolany zostal numerek 20 a ja mialem 17. Sie zastanawiam WTF koles ma jakies chody czy co :) no nic olalem, musialem sie zwijac do pracy. Wieczorem sprawdzam czy da sie wykonac jakies formalnosci online i patrze rezerwacja kolejki. Kulturalnie podajesz godzine i generuje Ci kod do odbioru biletu.

Dzsisiaj przychodze do urzedu, rejestracja na godzine 9. Czekam 20 minut, kolejka jak cholera - nowy system, aktualny numerek na ekranie 2 a wydrukowany dla mnie mial 11. Okienko sie zwalnia na ekranie moj numerek. Ludzie spogladaja po sobie ja wstaje i ide do okienka.

Za mna wasacz z francuskimi tablicami nie wytrzymuje napiecia wstaje biegnie do innego okienka z krzykiem "... jak to on ma numerek 3 a ten Pan 11 .. ja tu od 7 jestem" na co Pani przy okienku odpowiada mu ze "Pan przez internet sie zarejestrowal" ... Ludzie w kolejce z pogarda mowia " patrz ma numerek 11 a my X i stoi przy okienku". No prawie mnie tam zlinczowali.
  • 12
@ryssiek: a u lekarza co masz? :D miałem to samo, zapisałem się na godzinę i przyszedłem 5 minut wcześniej to mnie kółko geriatryczne chciało zaciukać bo przecież oni od trzech godzin czekają!
@lukasz-lux: mam konto na epuap i wlasnie zauwazylem ze chyba dalem ciala bo na stronie maja napisane

Informujemy, że wnioski związane z rejestracją pojazdu i wydaniem prawa jazdy należy składać na dedykowaną do tego skrzynkę podawczą pod adresem https://www.esp.pwpw.pl

w takim wypadku i tak trzeba oddac stare tablice i odebrac tymczasowy dowod rejestracyjny - moje auto bylo z innego wojewodztwa