Wpis z mikrobloga

@konOpusDei: też tak myślałem, dlatego kupiłem parę lat temu taniego hardtopa na drugi samochód.

Obecnie mocno zastanawiam się nad wymianą go na coś nowszego i mocniejszego oraz zrobieniem z niego podstawowego samochodu bo i tak drugim jeżdżę tylko zimą lub gdy wiem że będę jechał szybciej.

Z otwartym dachem jeżdzę jak jest powyżej 16 stopni i poniżej 30 stopni czyli zwykle od kwietnia do października, zależy od sezonu, choć zdarzało mi
@xetrov: Szczerze Ci powiem, że średnio uśmiechało by mi się jeździć przy 16 stopniach z odkrytym dachem odczuwalna temperatura będzie ze 2 stopnie niższa. chyba, że w kurtce, ale co to za przyjemność.
Szczerze Ci powiem, że średnio uśmiechało by mi się jeździć przy 16 stopniach z odkrytym dachem odczuwalna temperatura będzie ze 2 stopnie niższa.

@konOpusDei: ale tak Ci się wydaje czy jeździłeś? Jak podniesiesz boczne szyby i masz windshot to w środku cyrkulacja jest niewielka, a że grzanie jest całkiem wydajne to nie czuć tej temperatury.

chyba, że w kurtce, ale co to za przyjemność.

@konOpusDei: w kurtce to bym jeździł
@konOpusDei: zależy od natężenia oczywiście, jak jest ulewa to nic nie pomoże, ale na taki zwykły deszcz wystarczy z 90kmh. Sporo razy zdarzało mi się jechać autostradą nawet w większym deszczu z otwartym dachem, najgorzej gdy trafi się wtedy korek albo inne zatrzymanie i muszę składać dach nie na stacji benzynowej czy pod innym dachem bo przez te 20s składania wpadnie więcej wody niż przez kilkadziesiąt minut jazdy.
@xetrov: No tak wlaśnie myslałem, że przy troche większej prędkości pęd powietrza może zbierać deszcz. Ja i tak bym się raczej nie zdecydował następna rzecz, która może się #!$%@?ć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@konOpusDei: moje aktualnie ma 14 lat, trzymam ją czwarty czy piąty rok i nadal nic się nie dzieje ani z dachem ani z samym samochodem, zresztą stosunek wydanych pieniędzy do ilości przyjemności jaką daje chyba póki co mam najlepszy własnie przy niej.

Niby mam dużo szybsze i lepiej skręcające oraz prowadzące się V6, ale jakoś ciężko by mi było już się pozbyć całkiem cabrio.