Wpis z mikrobloga

Jestem Januszem budownictwa drogowego, więc zadam głupie pytanie. Teraz będzie budowane przedłużenie Trasy Uniwersyteckiej do ulicy Jana Pawła II. Dlaczego skrzyżowanie z Wojska Polskiego nie jest bezkolizyjne? Krótka odpowiedź - piniondze ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale patrząc na to co się tam dzieje i jak ten cały już na podwyższeniu most wygląda, to chyba technicznie dałoby się to zrobić, prawda?
Mam wrażenie, że na tym skrzyżowaniu robią się duże korki już teraz. Może jak będzie druga część zbudowana, to ruch płynniej pójdzie, ale znów - może być więcej chętnych.
Czy jakiś tubylec może mi wyjaśnić, czy kiedykolwiek był plan bezkolizyjnego skrzyżowania tam?
https://www.google.pl/maps/@53.1134869,18.0151811,16.25z
Swoją drogą ładnie widać PRLowskie planowanie i zostawiony teren między blokami na ten odcinek. Poza tartakiem, ale czytałem, że tam jakieś dziwne akcje właściciel odstawiał. Ktoś zna historię?
#bydgoszcz #budownictwo #drogi
  • 3
@FrasierCrane: nie jestem z Bydgoszczu, także jestem Januszem budownictwa drogowego ale patrząc na zdjęcie, widać rozwidlenie jezdni przed skrzyżowaniem co daje miejsce na estakadę. Aby w przyszłości z mostu śmigać bezkolizyjnie na wprost, podobnie jak po drugiej stronie rzeki.
@FrasierCrane: oczywiście, że to skrzyżowanie powinno być bezkolizyjne, ale Bruski to straszna łajza i wszystkie inwestycje za jego kadencji są godne jakiegoś Nakła (czy innego... Torunia ( ͡° ͜ʖ ͡°)), a nie Bydgoszczy.