Aktywne Wpisy
Mieliśmy z #rozowypasek dość stresujące i pracowite dni. Weekend miał być zwieńczeniem tego, chwilą zasłużonego odpoczynku. Z racji z tego że ja całą sobotę miałem już wolną, a różowa miała kilka spraw do załatwienia i wracała późnym wieczorem to zdeklarowałem się że przygotuję coś specjalnego na wieczór. Wpadłem na pomysł że w sumie napiłbym się wódki. Po prostu, bez żadnych udziwnień, kolorowych napojów, muzyki w tle. Po prostu. Więc czekając na różową
szklarskaporeba +255
Wolam wszystkich plusujacych ten wpis.
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
widziałam, że za każdym razem macie odpowiedzi na pytania, może i rozwiejecie moje wątpliwości.
26ego września kupiłam telefon (Nubia) w #gearbest, został wysłany po dwóch dniach. I idzie, i idzie... Europe Registered przez Austrię. Dostałam numer śledzenia, ale nie miałam jako takiej wykupionej opcji obserwacji trasy paczki. Kiedy paczka pojawiła się w Europie widziałam, gdzie (teoretycznie) jest.
Niestety od miesiąca sytuacja się nie zmieniła:
Destination Country - Tracking Consuming:
2017-10-17 16:16 International Postal System, Customs clearance
2017-10-15 13:26 Package in transportation
2017-10-15 13:21 WER Warszawa, Accepted in Poland
Origin Country - Tracking Consuming:
2017-10-17 16:16 Item handed over to customs; Postcode PL
2017-10-15 13:21 Item received by postal operator in country of destination; Postcode PL
2017-10-12 10:17 Item ready for international transport; Postcode AT
Nie dostałam ani listu z Urzędu Celnego. Nie chcę specjalnie do nich pisać, żeby - jeśli to możliwe - uniknąć zapłaty podatków i cła.
1. czy, jeżeli paczka jest w urzędzie celnym miesiąc, jest możliwe, że ktoś po prostu ją przepuści czy to oznacza 100% sprawdzenie i naliczenie cła?
2. czy - bez ewentualnego kontaktu ze mną - mogą odesłać paczkę do Hong Kongu?
2. dlaczego wer warszawa (bo rozumiem, że to tam jest paczka?) tak długo ją trzyma i - nawet jakby chcieli ode mnie plik dokumentów - jeszcze się nie odezwali?
3. czy paczka rzeczywiście tam jest czy to, co jest napisane na stronach trackingowych, niekoniecznie pokazuje miejsce realnego położenia paczki?
4. czy - jak minęło ponad 1,5 miesiąca od zamówienia towaru - powinnam już kontaktować się z GearBest po zwrot pieniędzy/ponowne wysłanie towaru? Nie płaciłam paypalem, ale wykupiłam ubezpieczenie kupując towar.
Z góry dziękuję Wam za odpowiedzi
#tracking #gearbest
Patologia w tej instytucji ostatnio osiąga nowe maksimum globalne.
Ty się awanturuj, że przesyłki nie ma, sklep będzie sam dochodził od
@Hatifnatms: Trzymamy kciuki!
Ale chyba najlepiej na początku spróbuj przejść się do swojego UP lub FUP i zapytać o ten konkretny numer przesyłki (oczywiście claim u sprzedawcy to podstawa).
@Sulikczek: paczka idzie do Łodzi, wydaje mi się, że WER Warszawa to już ostatni punkt.
Mój częściowy numer przesyłki: RTxxxxxxxxxAT - będę wdzięczna za ocenę, czy jest prawdziwy czy nie.
maile i spam przeglądam, nie było nic.
jeśli chodzi o xiaomi to nie było tak, że one nigdy nie dochodziły do Polski, tylko
track17.net
alipaczka.pl
r4v.pl
www.post.at/en/track_trace.php
Czasem jedne pokazują więcej czasem inne mniej.