Wpis z mikrobloga

@qmox: Ale z włączonym API2? Próbowałem to zrobić na miui + apka ale powodowało to, że selfie camera była obrócona o 180 stopni. Zastanawiam się czy na LOS będzie to działać poprawnie, bo podobno ogromnie poprawia to jakość zdjęć
@Shirako: API 2 uruchamia się edytując build.prop. Wtedy apka do kamery od google wyciąga z aparatu maximum i zdjęcia są na prawdę o niebo lepsze. Wiadomo, idąc z MIUI na LineageOS trzeba liczyć się ze spadkiem jakości zdjęć.
@qmox: W miui nie jest, właśnie dlatego założyłem ten topic, chyba, że w LineageOS jest domyślnie uruchomiony. Apka nie chciała działać, właśnie dlatego, że nie włączyłeś API2. Na miui po włączeniu miałem odwróconą kamerę selfie, a potem to już w ogóle apka się obraziła i nie chciała działać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@qmox: Przejdę na LineageOS, miui mnie zaczyna powoli drażnić, od zawsze wolałem czystego androida. Tylko nie w tym tygodniu, bo muszę mieć na 100% sprawny telefon :d Szkoda, że chłopaki z xda tak męczą się z doprowadzeniem lineageOS 15 do ładu i składu
@t-time: IMHO Camera API2 nie jest włączone domyślnie na Lineage, ale to tylko jedna linijka w konfigu, więc luzik. Ja co prawda używam z inną aplikacją (Lightroom) i z RAW-ami, ale działa elegancko. Rzeczywiście na początku były jazdy z obróconą kamerą, ale to jakieś stare dzieje (rok temu?)