Wpis z mikrobloga

@piotr-bk: no trochę niestety. Siedziałem do 3 w nocy myśląc aby wyjąć, a tu się okazało, że "kto rano wstaje temu pan bóg daje" jest prawdziwe ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@KLIFord: co tam mnie znowu szpiegujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)?

W skrócie: jest sobie bitcoin, niektórzy nie zgadzali się z tym jak działa i zrobili jego kopię i poprzerabiali (ulepszyli) nazywając go "bitcoin cash"".. W obecnych dniach był spam transakcjami w bitcoinie, przez co przelewy dochodziły po wielu, wielu godzinach, stąd ludzie masowo uciekali w tego drugiego, aż osiągnął cenę połowy oryginalnego bitcoina. Właśnie wtedy co spałem.
@fervi: dlatego, bo jak ktoś ma bch to albo hodluje, albo się bawi na giełdzie, a to są wewnętrzne wymiany przez co nie widać wymian.
Skończy się to i albo będzie swap (oby, a potem LN i powrót na czystego bitka $.$), albo ludzie przerzucą się na bch, afera się skończy i on stanie się głównym.

Nie wiadomo jak się to potoczy, ale mi obecna sytuacja się cholernie podoba. Raj dla
@fervi: na razie bardziej on bardziej będzie wydalał, bo ma większy blok no i support Jihana, który zapewne dodatkowo spamuje bitka. Nie jest to rozwiązanie optymalne, ale ludzie myślą poprzez pryzmat "już, teraz".

Tragedia dla altów nawet nie. Nie dostają tak mocno po dupie, jak dostawały kiedy bitcoin leciał na nowe ATH. Jak już nieraz mówiłem - niech BCH będzie mainem, ludzie się obłowią, wejdzie w końcu upragnione LN, wrócę na
@Atexor: Oczywiście. Zrobisz myk, myk, który nikt nie zrobi i będziesz bogaty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na giełdzie są przegrani i jest ich więcej niż wygranych, na tym polega hazard.
@fervi: Ale im więcej osób wchodzi, tym starsze zarabiają na nowszych. I tak się to nakręca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja już swój pierwszy tysiąc straciłem (chyba, że jednak signatum 2.0 wypali), teraz pora oddać pałeczkę.