Aktywne Wpisy
Pytanie do #rozowepaski ale może i nie tylko. Potrzebuję porad i opinii.
Jestem z dziewczyną blisko 4 lata. Ona obecnie 22lvl. Problem jest taki że od może 3 miesięcy seks to jest mityczna rzecz której doświadczam może co jakiś czas. Dziewczyna sama stwierdziła że ma od dłuższego czasu tak niskie libido że może seks dla niej nie istnieć. Także no jeśli ja nie inicjuje- a raczej naciskam, narzucam się- to nie ma
Jestem z dziewczyną blisko 4 lata. Ona obecnie 22lvl. Problem jest taki że od może 3 miesięcy seks to jest mityczna rzecz której doświadczam może co jakiś czas. Dziewczyna sama stwierdziła że ma od dłuższego czasu tak niskie libido że może seks dla niej nie istnieć. Także no jeśli ja nie inicjuje- a raczej naciskam, narzucam się- to nie ma
dr3vil +14
Alfa 147, czasami przy depnięciu po gazie przy 2-3 tysiącach obrotów lubi się "zadławić" kilka razy i szarpnąć, obroty nie idą w górę, a dopiero po 2-3 sekundach auto zaczyna ciągnąć do przodu jak trzeba. #!$%@? jak się zdarzy przy wyprzedzaniu rowerzysty albo jak człowiek chce dynamicznie ruszyć z jedynki (chociaż to zdarzyło się może z dwa razy).
Przepływomierz? Filtr powietrza? Od czego zacząć 'inspekcję'? Ogólnie jak się już rozkręci to #!$%@?, tylko mam wrażenie jakby na zimnym silniku miało lekkie problemy. I czasami jałowe w okolicach 1100-1200rpm na zimnym, odrobinę chyba za dużo?
edit: a, zapomniałem, 1.6 TS 105KM
#alfaholicy #alfaromeo #mechanikasamochodowa
Komentarz usunięty przez autora
@Veuch: Gaz jest, czy na benzynie takie rzeczy się dzieją? Filtr powietrza kiedy wymieniany? Filtra paliwa tam chyba nie ma, ewentualnie można sprawdzić ciśnienie paliwa. Jeśli filtry czyste, paliwo się leje w porządku, to najpierw do sprawdzenia szczelność dolotu, później świece kable, przepływka, lambda. Ogólnie jak są problemy z mieszanką pailwowo-powietrzną to miliony rzeczy
nie no, turbiny oczywiście nie ma, ale Samica chyba się śmiała, z resztą na początku w poście nie było napisane jaki silnik. Na zimnym zawsze jest przymulony, ale to się przyzwyczaiłem, na szczęście łapie szybko temperaturę (o ile nie ma mrozów) i zaraz się zbiera jak na te swoje 105 kucyków całkiem ładnie.
Trzeba będzie posprawdzać co i jak, no bo niby taka duperela
Ogólnie jest tak, że robię nią często bardzo krótkie trasy i ten problem pojawił się dosłownie 1,5 tygodnia temu. Dzisiaj jak zrobiłem te 200km (albo robię trasy po 3-10km, albo ~200) to problemu już nie było, na ciepłym silniku ładnie ciągnął już na każdych światłach itd.
Pewnie jakaś głupotka,
@Veuch: Ja bym zaczął od świec, cewek i wymycia przepływki. Ale najpierw świece, twinsmarki są wrażliwe na iskrę, a jak świece w kiepskiej kondycji, to zaraz cewki za sobą pociągną.
Widziałem fabryczne platynowe świece po 150kkm i nie zrobiło to na nich wrażenia.