Aktywne Wpisy
Kami123x +15
Jestem osobą bezdomną. Dopiero zacząłem pracę nową
Jeśli ktoś miałyby wspomóc mnie finansowo
452488535 to numer blik
Jeśli ktoś miałyby wspomóc mnie finansowo
452488535 to numer blik
BeginEnd +471
Ale mi dzisiaj dziad podniósł ciśnienie. Sytuacja w biedrze - na beszczela przede mną gołą łapą wymacał dwie bułki i odłożył. Z uśmiechem, że nie bierze bo stare. Już zaczyna się odwróć i chce sobie #!$%@?ć kiedy doszło do mnie co tu się #!$%@?ło. Wtedy powiedziałem dosłownie:
- Co to #!$%@? ma być? Wymacałeś gołą łapą to teraz bierz i kupuj teraz.
On, że stare i że następnym razem weźmie przez rękawiczkę
- Co to #!$%@? ma być? Wymacałeś gołą łapą to teraz bierz i kupuj teraz.
On, że stare i że następnym razem weźmie przez rękawiczkę
Mam mocne pytanie. Jak dzisiaj się zepnę i będę się uczył programowania (C++ oraz java) to mógłbym iść na wakacje na Juniora? Nauka około 5-6h dziennie. #!$%@? swój kierunek, pomyliłem się w wyborze studiów. Myślicie ze jest szansa na juniora? Bede miał jakiś skill ale niestety bez papieru na to, bedzie mgr innego kierunku niz informatyka. Proszę o odpowiedzi, tu rozważają się losy mojego życia. Mam ogólnie zacięcie komputerowe, mam miesiąc nauki programowania za sobą. Dam radę? Kto to realnie oceni? Jestem ambitny.
#programowanie #programista #java #krakow
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Tak żeby zilustrować konkurencję to podaję limit przyjęć na studia pierwszego stopnia na różnych uczelniach:
- AGH:
-- I@IET - 220 osób
-- I@EAIiIB - 150 osób
-- IS@FAiIS - 105 osób
-- IS@IMiIP - 150 osób
-- IS@GGiOŚ - 90 osób
-- Informatyka społeczna?@WH - 75 osób
--
Jak będziesz znał język i rzeczy takie jak dziedziczenie, polimorfizm, kompozycja, enkapsulacja nie będą Ci obce, poczytaj trochę o clean code i design patternach.
Potem zacznij pisać coś swojego, użyj spring boota, mavena (ze wzgledu na popularność w projektach), jakiejś bazy
@bzyku95: Ile tak mniej więcej z tego linku ogarnia przeciętny Junior dopiero po dostaniu pracy? (nie licząc Swinga i Appletów)
@Inconsistent: Jakoś nie widziałem żeby ktoś na wykopie pisał że dostał pytania o RMI na rozmowie o pracę. O JSP też raczej często nie pytają.
Podaj przykładowe zadanie jakie ty dostałeś.
Podjąłem decyzję. Będę szedł na testera, potem na juniora i cały czas będę się rozwijał. Ktoś wspomniał że jest dużo ludzi chętnych, ale sama Nokia we wrocku chce przyjąc 1000 ludzi w przyszłym roku. Czeka mnie ciężka droga, ale kto nie pracuje ten nie je. Czeka mnie perspektywa