Aktywne Wpisy
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy ja jestem jakiś dziwny, że wymagam od laski, z którą jestem w związku, że da mi znać że idzie na imprezę? Nic nie zabraniam, nawet nie chodzi o to żeby pytała o pozwolenie, po prostu fajnie byłoby wiedzieć co robi moja dziewczyna. Mam 21 lat, to moja pierwsza laska, nie wiem czy mam spaczona wizję związku. Ale aktualnie to czuje się tak, że spotykam się z nią w
Czy ja jestem jakiś dziwny, że wymagam od laski, z którą jestem w związku, że da mi znać że idzie na imprezę? Nic nie zabraniam, nawet nie chodzi o to żeby pytała o pozwolenie, po prostu fajnie byłoby wiedzieć co robi moja dziewczyna. Mam 21 lat, to moja pierwsza laska, nie wiem czy mam spaczona wizję związku. Ale aktualnie to czuje się tak, że spotykam się z nią w
Przesadzam?
- Tak 8.1% (172)
- Nie 81.8% (1728)
- Sprawdzam 10.1% (213)
RudyPele +396
"Robert dzisiaj wychodzę na kurs tańca z tym nowym kolegą Adebayo, kazał cię pozdrowić, a i pamiętaj przygotuj kolacje dla dziewczynek i poczytaj im na dobranoc, powodzenia jutro na meczu, kocham cie"
#pilkanozna #blackpill #redpill #heheszki #pilkanozna
#przegryw
#pilkanozna #blackpill #redpill #heheszki #pilkanozna
#przegryw
Chciałem podzielić się taką refleksją; przez ostatni tydzień oglądałem codziennie Wiadomości w TVP. Do tej pory oglądałem przeważnie tylko Polsat News jak gdzieś miałem jakąś chwilę czasu, raczej jestem fanem czytania artykułów. Ale postanowiłem zrobić eksperyment, czy rzeczywiście jest tak źle z tvp jak mówią...cóż...
Jako osoba z wykształceniem dziennikarskim mogę powiedzieć, że to jest dramat, ilość stosowanych zabiegów perswazyjnych jest ogromna. Przez 7 dni moją główną uwagę przyciągnęła rzecz, która powtarza się każdego dnia i w identyczny sposób. Każda pierdoła przedstawiana jest jako SUKCES #dobrejzmiany, często rzeczy, które po prostu powinny być w normalnym państwie, przedstawiane są jako SUKCES i do tego za chwilę jest albo zacytowana jakaś wypowiedź kogoś z PO z lat poprzednich, albo podany przykład, jak dana rzecz za PO nie działała tak jak teraz działa. Ogólnie każda informacja, w której przewija się słowo ekonomia lub gospodarka, pieniądz, program itp. jest zrobiona w taki sposób, że pokazuje się, że to działa dopiero od 2 lat i to jest SUKCES #pis, rzeczy typu "w latach, gdy platforma rządziła, polacy nie mogli pochwalić się takimi wynikami" są co chwilę i kłuje w oczy, po prostu kłuje tworzenie bohatera dobrego i złego. Jak wzielibyście pojedyńczą informację z wiadomości to da się ją podzielić na 3 częsci składowe : a)pokazanie, że dzięki nam jest teraz dobrze, że się rozwijamy, i zawsze musi być wymieniona nazwa #pis przy tym b) pokazanie wypowiedzi polityków platformy, często sprzed lat, które odnoszą się w sposób negatywny do danej problematyki lub komentarz dziennikarza "za rządów Platformy" i tam idzie cała litania i c)takie podsumowanie, że trzeba się cieszyć, że czas dobrej zmiany nadszedł bo teraz wyszstko jest z górki. Kłuje w oczy to, że zawsze jest nawiązanie do PO, no kuźwa zawsze :D Niemożliwe.
I jeszcze jedna refleksja - narracja w tych tzw. SUKCESACH jest identyczna, jak z tych kronik z PRL co czasem pokazują, wiecie, z tym narratorem z takim stoickim głosem. "Fabryka się rozwija, zadowoleni pracownicy wychodzą energicznie do domów, żeby tam powitać swe rodziny i przynieść im pieniądze zarobione dziś w fabryce. Popyt rośnie, eksport/import mają się doskonale, już niedługo czekają nas wakacje, gdzie miliony szczęśliwych rodzin wyjedzie nad morze. Towarzysze, warto pracować! " Nie da się nie widzieć tej analogii. Miałem wrażenie oglądając przez tydzień Wiadomości, że żyję w innym kraju. Wszyscy mają pracę, wszyscy wracają, każdy się bogaci (oni serio tak mówią), szczęśliwe rodziny chodzą na pikniki, przedsiębiorcy się rozwijają, ogólnie wiecie, taka sielanka jak niedzielne popołudnia w "Nad Niemnem", spacery, beztroska, kościół, obiad, znajomi i gra.
@jamaicaknight: i do tego płać za to
Też popełniłem ten błąd ( ͡° ʖ̯ ͡°)