Wpis z mikrobloga

Zna ktoś podobne gry do heroes 3? ale musza być tak samo zajebiste. homm3 ustawil tak wysoko poprzeczke u mnie, że będę się bał ze teraz każda turówka to będzie dla mnie syf :D

#homm3 #gry
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@susi33: Europa Universalis 4, Galactic Civilization 2 (3 podobno też ale nie grałem jeszcze), wszystkie cywilizacje, Eador - masters of the broken world.

Nie podobne do HOMM3 ale kurdens, turówkiiiii #pdk
  • Odpowiedz
@susi33: prawidłowo, to gówno tak wciąga że zawalasz wszystko inne :D wczoraj skończyłem kampanię i planuję szybko to odinstalować, zanim znowu zacznę nową misję
  • Odpowiedz
@susi33: X com
Jak nie boisz sie kiepskiej grafiki to polecam x com enemy unknow z lat 90
A jak zalezy Ci na grafice to możesz zagrać w remake 2012/2013?
Stara gra ma niepowtarzalny klimat.
  • Odpowiedz
@T__J: Grałem, doszełem do statku obcych i odinstalowałem :D, a tego starego tez mam. Dostałem #!$%@? od obcych w pierszje misji i się zraziłem :D
  • Odpowiedz
@susi33: Stara wersja nie prowadzi za rączkę. I nawet jak jest się juz dość doświadczonym graczem potrafi dopiec( szczególnie jak obcy zaczynają używać mindcontrol) ale satysfakcja z wygranych jest dobra nagrodą. Zawsze możesz poczytać/obejzec taktyki rozgrywki i dać jeszcze jedna szanse skoro grę juz masz.
  • Odpowiedz
@susi33: Z turówek, nawiązując do wspomnianych wcześniej UFO/X-COM polecam te nowsze wersje - naprawdę dobrze zrobione i rozbudowane. Nie zepsuli pomysłu, zmienili trochę klimat, ale gra się fajnie. A jak Cię nie razi prosta grafika i względnie duże skomplikowanie, to nabliższym oryginalnemu UFO będzie Xenonauts. Praktycznie kopia, jeśli chodzi o mechanikę i założenia.
  • Odpowiedz