Aktywne Wpisy
Kam_sekwaw +88
Problemem wysokich cen #nieruchomosci nie są koszty budowy czy chciwość deweloperów tylko niesprawiedliwy system podatkowy jaki panuje w Polsce.
Janusz na minimalnej 4300 zł dostanie 3200 netto, z czego pracodawca zapłaci ponad 5000 zł.
Kto kto zarabia średnią krajową dostanie 6000 zł na ręke, z czego 8,5 to brutto, a koszty to ponad 10000 zł.
Ktoś kto zarabia 25 tysięcy wrzuci sobie w koszty samochód, paliwo od reszty zapłaci 19% podatku i
Janusz na minimalnej 4300 zł dostanie 3200 netto, z czego pracodawca zapłaci ponad 5000 zł.
Kto kto zarabia średnią krajową dostanie 6000 zł na ręke, z czego 8,5 to brutto, a koszty to ponad 10000 zł.
Ktoś kto zarabia 25 tysięcy wrzuci sobie w koszty samochód, paliwo od reszty zapłaci 19% podatku i
Bibi_Mechanik +63
#alkoholizm Od połowy maja ani łyka alkoholu, wczesniej 2-3 czteropaki na dzień. Dawno już nie byłem tak długo trzeźwy i mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrzymam
Znajdzie się jakiś znachor co pomoże mi w doborze Audicy A4 (najchętniej) b7 do kwoty 25k?
Prawdę mówiąc jestem laikiem w tej dziedzinie a pilnie szukam samochodu. Słyszałem, że najlepszym wyborem jest 1.8T tylko nie wiem czy do takiej kwoty znajdę zadbane auto. Ostatecznie 1.9 TDI - tyle się doczytałem.
Będę mega wdzięczny za pomoc!
#motoryzacja #samochody
Generalnie, nie pchalbym sie w B7, a szukal B6. Do 25k znajdziesz BEXa w quattro.
Przyklad:
http://allegro.pl/a4-kombi-s-line-1-8t-190km-bex-2004r-skory-nav-mmi-i7007265924.html#thumb/5
Ja z kolei nie rozumiem, dlaczego nie B6? B7 ma tylko inne swiatla z tylu i z przodu oraz grill, poza tym to B6 z o wiele gorsza gama silnikow, jesli spojrzec
Posiadam max 25k na wydanie czy uda mi się znaleźć taką o której wspominasz w tych pieniądzach? Czy powinienem zastanowić się nad zupełnie inna marka?
Za 25k w budzie B7 nie dostaniesz tego, co ma B6. Nie ma wiekszych szans.
Co do innych marek, jesli chodzi o samochody z tamtych lat, to nie widze dla Twojego Audi jakiejs wiekszej alternatywy.
Popatrz najwyzej jeszcze na BMW, albo Volvo.
@Coolay: Nie znam sie, mam tylko blade pojecie. Na co zwracac uwage? Na to, co przy zakupie kazdego samochodu uzywanego. Tu nie ma wiekszej filozofii. Jak nie czujesz sie na silach, a nie masz zadnego speca pod reka, to zamow sobie autorzeczoznawce, zeby zrobil Ci raport. Serwisy typu autotesto, czy podobne, Ci pomoga.
Goscie podepna Ci auto pod kompa, pomierza lakier, wezma na kanal,