Wpis z mikrobloga

@mike89: No właśnie potrzebuję czegoś na czym będę mógł używać Visual Studio, klepać kod. Odpalić Unity 3D i coś tam porobić bez problemów. Również robić jak i wyświetlać prezentacje na projektorze. Przeglądać internet, oglądać filmy. Rzadko grać w gry, mało wymagające graficznie tytuły - mam stacjonarkę od tego. Myślałem nad jakimś DELL
To Ci nie pomogę :-/ dla mnie surface jest ok bo używam do m$ project I generalnie office do tego sprawdza się super, jest lekki i poręczny.
Unity 3D

@Hammerr: Gdyby nie unity, to surface pro dałby radę. niestety, ale granie na laptopach to kiepski pomysł. Dobry, mobilny laptop z jakąkolwiek kartą graficzną kosztuje bardzo dużo, a i tak wydajność tej karty będzie beznadziejna w porównaniu z kartami PCetowymi. Włączenie aplikacji obciążającej kartę graficzną będą skutkować tym, że laptop będzie się grzał i szumiał jak odkurzacz, a bateria zniknie w 15-30 minut.
@ly000: Ale ja nie chcę grać. Na przykład na warsztatach odpalić Unity i uczyć ludzi. Czy pokazać komuś projekt gry. I ewentualnie coś tam podłubać niewielkiego. Większość w domu i tak.