Wpis z mikrobloga

Jakieś protipy jak grać w sytuacji gdy całe miasto jest innego koloru niż ja? Za rozwalanie portali całkiem niezła ilość AP potrafi wpaść, ale zaczyna mi brakować tych lepszych broni. Z wrogich portali wypada mało przedmiotów a większość tych portali to głównie jakieś L1-L3.
Mi brakuje 100k AP do L8.
#ingress
  • 23
@pawel8511: obejrzeć portale jeszcze raz, przecież ponad połowa tego zielonego to portale L1 i L2 (głównie L1), także idziesz do centrum miasta i jednym pierdnięciem możesz je zmieść, wygląda na to że jest jeden zielony gracz, także 7 levelu, nie widzę powodów do marudzenia, idealna sytuacja wprost :)
@BDJQP: jeden gra regularnie (dzieciak z PoGo). Pewnie że te portale to nic wielkiego (chociaż niektóre mają mody i tymi słabszymi brońmi trzeba trochę się naklikać). No ale sam nic lepszego też nie stworze. Dlatego moje pytanie o rady w takiej sytuacji. Co robić dalej? Bo wychodzi na to że jedyne co możemy to nawzajem codziennie rozwalać sobie te bieda portale ;). No i z tym jednym pierdnięciem to też tak
@aso824: US nie używam bo mi GPS driftuje za bardzo. Przy ataku przyciskam tak żeby było +20% (lub jak najbliżej tego).
@murarz13: tylko że jak w mieście prawie same portale L1 czy L2 to i same takie badziewia się zbierają. A takimi XMP to nawet zbicie tego portalu L1 czy L2 mającego shield trochę trwa.
  • 0
Mój tip... Poczekaj chwilę niech postawią więcej portali na wyższych poziomach a wtedy i wyhakujesz i rozwalisz
Zmień frakcję

@r0bs0n: To nie będzie miał czego bić ;)
No i oczywiście straci postępy, co może być lekko niekomfortowe w tej sytuacji.

@pawel8511
Fajne portale tam macie:
"Pomnik głowy do wycierania"
"Punkt orientacyjny dla zawianych"
"Pomnik grubej baby"
@severson: wychodzi że najlepiej byłoby się dogadać. Postawić kilka lepszych portali jednego i drugiego koloru do farmienia, a reszte robić L1 żeby sobie nawzajem odbijać i wbijać exp :).

Co do portali jest jeszcze Domek nad rzeką opisane jako tajne miejsce spotkań agentów w rzeczywistości sama żulernia wali tam tanie winka albo siebie nazwajem, serio raz hakowałem portal, patrze a tam żul z żulerką xD. Co się zobaczyło to się nieodzobaczy.
@r0bs0n: No tak, palić XMP i rezonatory z powodu że bo tak, a marnować farbki (rzadkie są, do L7 widziałem jednego Jarvisa i żadnej Ady) tylko po to, żeby zaraz zrobić tak jak było.
Jak są gęsto portale (a w Nysie miejscami są), to nie widzę sensu glifowania, lepiej iść szybko i hakować po kolei, bo przy tym samym zaangażowaniu zrobisz kilka razy więcej haków. W dobrym miejscu robisz cztery kółka
@pawel8511: INGRESS to gra zespołowa, namów kogoś :)

@severson: chyba nie widziałeś ile jarków/ad i SB szło przy robieniu medali z ilości pól na EXO5 :D Za glify masz więcej itemów i XP + dodatkowe klucze.Jak nie widzisz sensu glifowania to życzę Ci owocnej gry.
@severson: ja tam cały czas hakuje glifami bo jednak więcej itemów wpada i trochę więcej expa, zawsze coś, a i o klucze nie muszę się martwić bo z każdego portalu mam kilka nazbieranych dzięki glifom.

@r0bs0n: próbowałem. Niestety bez skutku, wolą poki (ja gram w jedno i drugie).