Wpis z mikrobloga

@soltysek: cos kojarze, Brann na pro ladderze, dobrze pamietam?

@Tomm16: szczerze mowiac to niezbyt czesto, wiekszy problem sprawia mi brak zwiadowcy na rece niz podwojna piechota. Praktycznie w kazdej grze dociagam moje karty na finish.

Borkh jest bardzo niedoceniona karta w obecnej mecie, wlasnie siadl mi 48pkt scorch + smoczek mial kolejne 14pkt do spalenia na emhyra ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kubusfnc: Grałem bardzo podobnym setem i przytkałem się w okolicach 4.2-4.3k. Miałem duży problem z finisherami, gdzie wyskakuje dużo jednostek o zróżnicowanej sile. Np leszy, tarczowniczki przykoksowane bardem, itd. No ale ja grałem na krótką ostatnią rundę i może to decydowało.
@irecky: wszystko zalezy od matchupu i coina. Jezeli wygram coina i mam na rece startowej iris+talara to mozna abuse'owac sytuacje - rzucajac iris w mroz prawdopodobnie zmusisz przeciwnika by passowal, wtedy leci talar i nadal wygrywasz runde na rownych kartach. Ze skellige zazwyczaj nakladam presje i przeciwnika moze jedynie zatrzymac tylko jedna rzecz - iris albo multiscorcha. Presja polega na tym, ze rzucam smoczka gdy mam 4 karty w rece i
@kubusfnc: Z mulliganem w tym decku jest faktycznie problem. Grałem przez chwilę w swojej wersji tego, ale z Ves. Poprawia oczywiście sytuację w mulliganie, ale jednak odczuwa się brak każdego srebra. Tak jak pisałem, ostatecznie utknąłem gdzieś na 20tej randze i uznałem że to szklany sufit dla Radka. Może przedwcześnie patrząc na CIebie :)
@kubusfnc: Pograłem chwilę Twoim Radkiem i faktycznie jest moc. Dawno nie grałem KP i nie zauważyłem że zwiadowcy działają znowu na adeptki a to sporo zmienia. :)

Genralnie zrobiłem jakieś drobne zmiany ale raczej kosmetyka.
- wyrzuciłem smoki, (jednak)
- za borcha dałem geralta igni ( jeszcze nie jestem pewien czy to najlepsza karta )
- za srebrnego smoka dałem ves. ( jednak lepszy mulligan )
- wyrzuciłem zwiadowcę rębaczy. Masz
@kubusfnc: 25 kartowe talie są przereklamowane. Mi w wersji Spell'Tael z dwoma Piorunami często jednak brakowało tego trzeciego, tym bardziej, że Aglais grywa się w Odnowę, a tą w Elfickiego Najemnika, więc trzeba kolejnego czaru. No to dorzuciłem trzeci, a i tak zdarza się, że zeruję talię.
@Jan_K: No tak, ale w KP jednak ciężko jest wyzerować talię, jeżeli przeciwnik nie pomaga :). W decku powyżej jest dobry deck dhinning ale i tak w 99% gier zostnie ci te 3-5 kart. Wieweiórki to co innego. Tam da się kręcić takie młynki, że talia może się skończyć w połowie pierwszej rundy, stad i kart w decku może być więcej.
@William_Lawson: Villentretenmerth

@irecky: Akurat ogólnie KP to też jak najbardziej da się zerować talię, taka superskracająca się talia była przecież jedną z głównych talii KP przed hotfixem i jednym z powodów nerfu Nenneke, Dijsktry i Stennisa, gdzie jeśli nie miało się jakiegoś potężnego pecha to w R3 Dijsktra wyciągał to, co chwilę wcześniej wtasowało się Nenneke, a gdy raz wtasowałem Komandosa dla Stennisa i Dethmolda to zabrakło ma karty. Tą
@Jan_K: danke (btw skąd ta nazwa?). Wypróbuję sobie dziś tę talię, bo coś się nie mogę przebić przez 4100 (discard już ciut nudny, a radek na xmanach nie wchodzi mi jeszcze tak fajnie na casualach, żeby go brać na ladder.)
@William_Lawson: A zaznacz sobie Villentretenmerth, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz wyszukaj w Google :P. Gorąco polecam też przeczytanie przynajmniej opowiadań Sapkowskiego o wiedźminie.

Radek na xmanach? Radek to zazwyczaj Radowid, xmani to Axemani ze Skellige... coś mi tu nie gra.
@Jan_K: kurde, rzeczywiście, nie ogarnąłem, że to te same osobistości. Czytałem, ale bardzo dawno temu i nie pamiętam wiele, muszę poczytać od nowa włączając sezon burz, bo tego nie czytałem :)
#!$%@?ło mi się, xmani xD radek na rębaczach oczywiście ( )