Wpis z mikrobloga

Warto zobaczyć że jak tylko usłyszą polski język to od razu jesteś inaczej traktowany. Byłem w Pradze na weekend. Jak rozmawiałem po angielsku to bylem best customer jak powiedziałem coś po polsku to dosłownie nagle inna twarz i całkiem inne podejście. Był tylko jeden pepiczek który się ucieszył jak usłyszał że jestem Polakiem i próbował nawet coś mówić po polsku. Nie wiem skąd u nich ta wrogość.
@Dork: Zameczek, złotą ulicę i mają taki fajny zegar na rynku pokazuje godziny i nie tylko! xD
Pij pifska tanie są , wszędzie możesz pić wiec będą siły na zwiedzanie :D
No i jak nie odwiedzisz mostu Karolu to tak jakbyś nie był w Kielcach i nie dostał #!$%@? :)
@Dork koniecznie zoo, oczywiście Hradczany ale polecam raczej wcześnie rano, bo to jedno z najbardziej obleganych miejsc przez turystów. A jak choć trochę interesujesz się historią to muzeum narodowe na Vitkowie. Chociaż samo muzeum za wiele ciekawego nie oferuje poza salą, w której leżał zabalsamowany Gottwald, to przed nim stoi ogromny pomnik Żiżki, który robi wrażenie. Można też wejść na dach muzeum, skąd widać całą Pragę.
Poza tym w Pradze każda uliczka