Aktywne Wpisy
Milo900 +7
Czesc jestem po wizycie u dietetyka i mam takie xD
W skrocie:
- wiekszosc "jogurtow" typu jogobella, dabio, fantasia to "smieci"
- napoje typu 0 (pepsi max, cola 0) wg tej pani to tez smieci, poniewaz wplyw sztucznych slodzikow nie jest tak w 100% xbadany na wplyw czlowieka + picie tych napojj powoduje chec wiekszego jedzenia tlustych rzeczy lub slodkich*
- mozna jest kebab albo pizze na obiad (ale robioną wlasnorecznie) xDDDDDD
- musi byc jakas aktywnosc fizyczna, nawet chodzenie,.ale minikum iles tysiecy krokow
W skrocie:
- wiekszosc "jogurtow" typu jogobella, dabio, fantasia to "smieci"
- napoje typu 0 (pepsi max, cola 0) wg tej pani to tez smieci, poniewaz wplyw sztucznych slodzikow nie jest tak w 100% xbadany na wplyw czlowieka + picie tych napojj powoduje chec wiekszego jedzenia tlustych rzeczy lub slodkich*
- mozna jest kebab albo pizze na obiad (ale robioną wlasnorecznie) xDDDDDD
- musi byc jakas aktywnosc fizyczna, nawet chodzenie,.ale minikum iles tysiecy krokow
Zgadzasz sie z tą panią ?
- tak 86.7% (1348)
- nie 13.3% (207)
RedBulik +247
Wyśmiewanie religii xDddddd do miliarda innych parodii Ostatniej Wieczerzy też się tak dzbany sapaliście? Czy taki Żywot Briana to też herezja i atak na wasze obleśne, pełne hipokryzji prawackie serduszka? Walić was w oczodoły xD
#paryz2024
#paryz2024
Moja historia jest taka, że od totalnego zera zacząłem naukę programowania i mając 2 lata doświadczenia zarabiałem 6,5k netto w Wawce. Po skończeniu studiów od razu #!$%@?łem i wyjechałem do Lądka i mam 2450 netto funtów miesięcznie co nie jest dużą kwotą jaką celowałem. Duża jest konkurencja + moje doświadczenie nabyte w PL słabiej wyglądały niż od jakiegoś typka co pracował już w Anglii. Mój angielski też nie najlepszy, ale rozumiem wszystkich i jakoś mogę się dogadać.
Oszczędzam tak 1000-1500 funtów miesięcznie ( to ostatnie jak będę cebulakował ).
Podoba mi się jak tu wszystko jest tanie jak się zarabia w funtach, na wszystko mnie stać, częste wychodzenie do restauracji i ogólnie na miasto.
Dopiero w Londynie poczułem się jak ryba w wodzie ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
#londyn #emigracja
@programista_w_uk: Nikt Ci nie bronil wychodzic na miasto w Wawie. Przy 6,5k miesiecznie mogles jesc codziennie na miescie.
To ze Ci sie podoba nie wynika z tego jaki Londyn jest super, tylko pewnie nigdy nie korzystales z zycia w Wawie.
To jest jeden z absurdów,
W Wawie jest masa knajp z zarciem na poziomie swiatowym i przystepnych cenach.
@programista_w_uk: Pod jakim wzgledem? Co jest lepsze?
Sam zylem w Londynie i poza faktem ze wiecej jestes w stanie oszczedzic jesli rozsadnie wydajesz to nie wiem co tam jest lepsze.
Uwazam, ze generalnie zycie w Londynie moze byc lepsze i ciekawsze niz w Wawie, ale prosze Cie.. nie za 2,5k funtów netto...
@Dentka7: za tyle to kupa lepiej smakuje i życie jest o wiele prostsze. 2,5k + partnerka, ktora mnie odciaza finansowo to ma sens (✌ ゚ ∀ ゚)☞
LONDYN:
1. Ludzie sa uprzejmi, usmiechnieci
2. Niski poziom
Obsługa klienta tak, bo chyba nie powiesz mi ze smutni ludzie jadacy zatłoczonym metrem z City o 18 są
Szanuje Twoja opinie, nie podzielam jej.