Wpis z mikrobloga

#upc mnie całkowicie rozwaliło. Widzę, że jest nową prędkość. 500 Mb/s. To jest cudowne 25% szybciej niż 250 Mb/s.

Jakim cudem? Upload zwiększyli z 20 na 25 Mb/s

Czy ich #!$%@?ło? Bo inaczej tego nie można nazwać. A może w ogóle od razu niech dadzą 1000/1 Mb/s?

Potrzebuję normalnego providera.
  • 10
@bykubyk: Co masz na myśli pisząc "pieskiem"? Nie łapię kontekstu.

Technologia ogranicza, albo nie. Na przykład UPC dla biznesu oferuje 600/60, na tej samej infrastrukturze, więc na przykład 250/60 jest możliwe - tylko uparli się, że nie i ch... .

Łącze asymetryczne jest spoko, ale nie 500/25, litości to 5%. Rozumiem 500/200... może nawet 500/100, ale nie coś takiego!

Taki system jest bezużyteczny. Chciałabym zrobić backup tego co mam, zgodnie z
Mam wykupiony Backblaze ($5/miesiąc, polecam),

@Tsumugi: Dzięki, wygląda ciekawie.

Na przykład UPC dla biznesu oferuje 600/60, na tej samej infrastrukturze,

@Tsumugi: Owszem, ale ile jest biznesów, a ilu jest klientów w danej okolicy? W ograniczeniach technologi nie chodziło mi tylko o to że technicznie się nie da, chodziło mi też o to że czasem co za dużo to nie zdrowo dla infrastruktury i lepiej dostarczać mniej przez cały czas, niż
@Tsumugi: to i tak lepiej niż oferty od lokalnych operatorów którzy oferują np 10mbps do 500mbps i przez to nie jesteś w stanie wykorzystać w pełni 500mbps, bo wymaga to uploadu przynajmniej ~13mbps :)
@rtg_: Nie wiem, skąd wytrzasnąłeś tą liczbę. Przy 250 megabitach z kilkudziesięciu źródeł (scp) upload oscyluje wokół 8-12 kb/s. To tylko potwierdzenia pakietów TCP...

Moi lokalni operatorzy oferują 500/500. Tylko do mnie nie sięgają! (°°

@bykubyk:

co za dużo to nie zdrowo dla infrastruktury

A co mnie to obchodzi? Do mojej klatki dochodzi rura przynajmniej 2Gb/s, bo wszyscy (5/10 mieszkań),
@rtg_: Nie wiem, skąd wytrzasnąłeś tą liczbę. Przy 250 megabitach z kilkudziesięciu źródeł (scp) upload oscyluje wokół 8-12 kb/s. To tylko potwierdzenia pakietów TCP...

@Tsumugi: chyba ci sie cos pomylilo, sprawdz jeszcze raz xD lub zobacz moj zalacznik (nie, nie wysylalem nic) - sciaganie z scp
przy pobieraniu przez tcp potrzebujesz wyslac okolo 2.5% danych czyli przy 500 mbps jest to ok 12.5mbps
Pobierz rtg - > @rtg: Nie wiem, skąd wytrzasnąłeś tą liczbę. Przy 250 megabitach z kilkudzies...
źródło: comment_FL1JGMIZmOCc9LQKJsdB8SLRw6aycRup.jpg