Aktywne Wpisy

Aokx +120

lkjp +26
W końcu koniec najbardziej żałosnej pory roku. Za chwilę spocone baby, udarowcy i wiecznie narzekający rolnicy pójdą przynajmniej na chwilę w zapomnienie. Już niedługo czekają nas cudowne ciemne poranki, deszczowe mgliste dni i wczesny wieczór. Znowu będzie czym oddychać. Gówniarze będą smętnie kroczyć podczas szarówki w kierunku szkół. Życzę sobie i Wam moi mili, aby ##!$%@? oraz ##!$%@?. Z kolei wszystkim miłośnikom lampy 30 stopni serdeczna parówa w okrężnicę.

Jakim cudem? Upload zwiększyli z 20 na 25 Mb/s
Czy ich #!$%@?ło? Bo inaczej tego nie można nazwać. A może w ogóle od razu niech dadzą 1000/1 Mb/s?
Potrzebuję normalnego providera.
Plus trochę rozwala mnie narzekanie, o ten ISP gorszy bo mi nie oferuje tego co inny. Szkoda tylko że ten inny nic Ci nie oferuje bo jesteś poza zasięgiem jego sieci.
Technologia ogranicza, albo nie. Na przykład UPC dla biznesu oferuje 600/60, na tej samej infrastrukturze, więc na przykład 250/60 jest możliwe - tylko uparli się, że nie i ch... .
Łącze asymetryczne jest spoko, ale nie 500/25, litości to 5%. Rozumiem 500/200... może nawet 500/100, ale nie coś takiego!
Taki system jest bezużyteczny. Chciałabym zrobić backup tego co mam, zgodnie z
@Tsumugi: Dzięki, wygląda ciekawie.
@Tsumugi: Owszem, ale ile jest biznesów, a ilu jest klientów w danej okolicy? W ograniczeniach technologi nie chodziło mi tylko o to że technicznie się nie da, chodziło mi też o to że czasem co za dużo to nie zdrowo dla infrastruktury i lepiej dostarczać mniej przez cały czas, niż
Moi lokalni operatorzy oferują 500/500. Tylko do mnie nie sięgają! (╯°□°)╯︵ ┻━┻
@bykubyk:
A co mnie to obchodzi? Do mojej klatki dochodzi rura przynajmniej 2Gb/s, bo wszyscy (5/10 mieszkań),
@Tsumugi: chyba ci sie cos pomylilo, sprawdz jeszcze raz xD lub zobacz moj zalacznik (nie, nie wysylalem nic) - sciaganie z scp
przy pobieraniu przez tcp potrzebujesz wyslac okolo 2.5% danych czyli przy 500 mbps jest to ok 12.5mbps
No wychodzi mi ~1.1 Mb/s wysyłania na ~500 Mb/s down. To tcp, żeby nie było.