Wpis z mikrobloga

@goodidea: To mały superkomputer, który posiada już wysłużone, ale nadal na poziomie procesory C2D, system się ładuje przez sieć, po czym automatycznie łączy się z głównym węzłem mpich po ssh, więc można wiele zdziałać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@goodidea: Taki system obliczeń równoległych oferuje też szeroką dostępność, więc operacje można wysyłać z dowolnego noda, a ich lokalizacja może być gdziekolwiek, wystarczy aby główny węzeł miał zewnętrzny adres ip i serwer DDNS, który można skonfigurować na klienckim routerze by podłączyć dowolny sprzęt do klastra ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kyaroru: To wymaga szybkiej szyny na krótkie dystanse, oraz specjalnego BIOSa, co przy tworzeniu większych węzłów jest problematyczne, oraz zwykle bez sensu.
Mam coś, co może Ciebie zainteresować, tak! Można odpalić CS GO ze steama, ale pamiętaj o dobrej sieci i oddzielnym IP na każdy procesor (można dodać w pliku konfiguracyjnym, albo po połączeniu się po ssh).
https://www.cs.uaf.edu/2007/powerwall/
  • Odpowiedz
@majsterV2: Ej no, ja sobie tylko śmieszkuję i mirko przeglądam, Twój post z pięćdziesięciosekundowym filmikiem trafił gdzieś pomiędzy gołą babę a narzekanie na logikę niebieskich pasków;)
  • Odpowiedz