Wpis z mikrobloga

#factorio

Doszedłem w końcu do momentu w którym muszę zbudować efektywny grid z uwzględnieniem dopływu płynów. Szukałem po necie czegoś ciekawego, ale nie ma nic. Kombinowałem sam, jak w dziury powstawiać rury, słupy, podajniki i skrzynie i zawsze brakowało mi do perfekcji jednego pola. Ostatecznie zbudowałem co chciałem, ale wymagało to wyrzeczeń. Lepiej się chyba nie da.

Zamieszczam dwa layouty. Zgadnijcie, który jest efektywniejszy na tym samym terenie i o ile - starałem się, aby mieściły się pomiędzy dwa roboporty w poziomie. W pionie nie patrzyłem zbytnio, ale próbowałem, żeby było równo - mimo to prawy jest o jedno pole niżej, bo weszła jeszcze jedna linia maszyn.

Gdyby ktoś był chętny:
http://pokazywarka.pl/dfanot/
Pobierz DanteTooMayCry - #factorio 

Doszedłem w końcu do momentu w którym muszę zbudować e...
źródło: comment_zGKK6LruOJIcMzhe0F6N6Nm5FXrRmsBL.jpg
  • 4
@Gacek_: Ta gra jest bez modów i tak pozostanie. Takie jest założenie. Ale planuję jeszcze rozpocząć od nowa jak już będę miał koncepcje na wszystko i będę mógł niemal tylko blueprintami budować to wtedy będzie z modami. Mam cały potężny spis jakie chce dodać (screen), chociaż wiem, że część może się mieścić już w tych większych.

No ale próbowałem tak, żeby zobaczyć z czym to się je, angel i boba i
Pobierz DanteTooMayCry - @Gacek_: Ta gra jest bez modów i tak pozostanie. Takie jest założeni...
źródło: comment_TDLMoo8ntXblytjM3DhbHZfEuS0uVbPW.jpg