Wpis z mikrobloga

Co byście polecili na początek komuś kto chce zacząć programować (głównie Java)? Zaczynam od zera (i to takiego absolutnego - jedyne co robiłem to domki w komeniuszu) i szukam czegoś co pomoże mi w ogóle wejść w ten temat. Moja pierwsza styczność to Kodilla i proponują mi html. Może być także jakaś pozycja książkowa gdyż nie bardzo lubię jechać ze slajdów (w sensie lubię czytać papier). Chętnie także przyjmę porady na temat całego procesu kształcenia się samemu. Z góry dzięki :)
#programowanie
  • 8
@MMurzinio: Zaglądaj na https://www.packtpub.com/packt/offers/free-learning codziennie inna darmowa książka z różnych dziedziń/języków programowania. Wiele na prawdę ciekawych pozycji z których sam korzystam ucząc się programowania. gdzieś po wykopie latał .png z 100 przykładowymi projektami do zrobienia (w podziale na różne dziedziny), od dziecinnie łatwych do mocno złożonych. ja na początku zrobiłem sobie szybki kurs na codecademy, a później to już tylko same projekty własne (niektóre zaczerpnięte z .png o którym pisałem). Ucze