Wpis z mikrobloga

#rozowepaski #dzieci
Hejo dziewczyny:)
Zbliża się nieubłaganie zakup wózka dla młodejʘʘ
Zależy mi aby wózek byl 2w1 z możliwością dokupienia później fotelika/nosidełka z np maxi cosi. Znalazłam taki na ten moment. http://www.calineczka.pl/sklep/adamex-vicco-r14-mint-grey-black-wozek-dzieciecy-2w1-gleboko-spacerowy-p-26975.html

Macie doświadczenie z tym wózkiem? Ew coś polecić w podobnej cenie. Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Watercolours - #rozowepaski #dzieci
Hejo dziewczyny:)
Zbliża się nieubłaganie zakup w...

źródło: comment_N8gPzVsQkgSAYq5WiTNCYvHjErfZ0zVN.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Watercolours: nie wiem kiedy rodzisz, ale idzie zima. Dziecko będziesz woziła początkowo w gondoli. Jeżeli kupisz krótka/mała gondole, to będziesz musiała dzieciaka w środku zimy wstawić do spacerówki. W rezultacie będziesz musiała ubierać dziecko w milion warstw, bo spacerówka od wiatru nie ochroni jak gondola. @quisquis poleca Jedo, ja również, bo ma jedna z największych gondoli. Wózek przetrwał dwójkę moich dzieci (popierdzielanie po plazy, Koscieliska, Chochołowska). Tylko się z
  • Odpowiedz
@Watercolours: powiem tak... Mam kumpla który na olx kupuje takie wózki za 100-200zl i sprzedaje za 300-500. Czasem umyje/wyszoruje taki wózek, ale w wiekszosci przypadków są jak nowe. Młode madki namówią mężów na super hiper wózek, a same na spacery wychodzą rzadko, albo nie zwrócą uwagi na fakt że gdy dziecko nadaje się do wyjścia jest listopad i potem zima i prawie nowy wózek idzie na handel... A że ceny
  • Odpowiedz
@Watercolours: @anetaha: a ja Ci powiem, ze my nie wyobrazamy sobie zycia bez tej funkcji. Zabrac dziecko do samochodu, potem na zakupy i do domu bez budzenia go to najlepsze co mozna sobie tylko wyobrazic.

Pytalismy lekarza o ta rzekoma szkodliwosc uzywania fotelika zamiast gondoli i powiedzial nam ze to skrzywienia przewrazliwionych madek ;)
  • Odpowiedz
@quisquis ja jak brałam gondole to nie fotelik z resztą w foteliku mi za długo nie chciał siedzieć a nie wiesz jakie twoje będzie :p fotelik używałam do jazdy no i na zakupy kladlam do wózka ale nie za długo bo od początku się wiercil :p wiec to akurat jest fajne że jak śpi to śpi i można przenosić ja miałam zwykły tako warrior 3w1 ale sprzedałam i kupiłam spacerowke oddzielnie
  • Odpowiedz
@hematemesis: jeśli ma męża programistę 15k czy piłkarza, albo poprostu nie jest biedna, czy tam klasa robotnicza, to ja nie widzę problemu, po coś ktoś produkuje i wycenia na tyle swój towar... skoro są chętni by go kupić :-) co nie zmienia faktu że kisne kiedy ludzie zarabiający 3/4k kupują wózek za połowę swojej pensji albo więcej :D
  • Odpowiedz
@bacanahali:
Rodzę w listopadzie. Zależy mi żeby wózek po złożeniu był jak najmniejszy, niestety mam mały bagażnik. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@ravau:
Miałam w planach kupić używany wózek w kolorze typowo dla dziewczynki, ale dziadziuś zadeklarował się że kupi wnusi nowy wózek xD z tego powodu teraz poszukuje neutralnej kolorystyki bo pewnie w niedługim czasie przyda się kolejnemu maluszkowi z rodziny
  • Odpowiedz
@Watercolours: skoro zależy Ci na kompaktowych rozmiarach po złożeniu, najlepiej podjedź samochodem do sklepu i poproś o próbę spakowania kilku wózków do auta. Zwróć uwagę, czy stelaż ma odpinane kola i czy gondola się składa na płasko. Niektóre modele Bebetto mają też wyjmowaną zapinaną dolną torbę, więc nie musisz wyrzucać jej zawartości przed włożeniem wózka do samochodu.
  • Odpowiedz
@Watercolours jeżeli masz mały bagażnik, to niestety wózki z gondola to słabe rozwiązanie, ale w sumie nie pamiętam czy są inne:p stelaż składa się osobno, gondola leży osobno a w aucie jest jeszcze przecież fotelik żeby dziecko mogło jechać. Ja miałam bebetto Torino, teraz widziałam wyszła nowa wersja, ma dłuższą budke idealna na jesien-zime-wiosne. Moje dziecko niestety nie lubił jeździć na lezaco, nigdy w wózku nie spał więc nie warto wydawać
  • Odpowiedz