Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Dowiedziałem sie, że moja dziewczyna spała z wieloma facetami przede mną, że nawet zdradzała jednego z nich.
Jesteśmy razem prawie rok, ona jest moją pierwszą.
Jestem rozwalony :(
#seks #zwiazki #rozowepaski

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kon_Baltazar: jest wpisane w ludzką naturę, nienormalne jest gdy ktoś nie potrafi tego kontrolować, ale zazwyczaj ludzie zdradzają nie dlatego, że nie potrafią tego kontrolować, tylko dlatego, że czegoś im brakuje.
  • Odpowiedz
@awakening88: Pokaż mi źródła, z których korzystasz. W "Psychologii ewolucyjnej" D. Bussa jest poświęcony temu zagadnieniu rozdział i nie ma tam informacji, i nie tylko tam, jakoby zdrada była zakorzeniona.

Nie została w toku ewolucji wyparta, ale nie jest imperatywem.

A ludzie zawsze zdradzają świadomie, tzn., jest to zawsze świadomy wybór.
  • Odpowiedz
@krazben: to nie jest kontrakt społeczny, jak już to kontrakt między partnerami, a zazwyczaj nie łamię się go bez przyczyny, każda sytuacja jest inna, łatwo oceniać wszystko zero-jedynkowo, ale świat niestety nie jest czarno-biały
  • Odpowiedz
@krazben: nawet nie podlinkowałeś do niczego konkretnego...

"Proporcje płci. Nadmiar lub brak męż­
czyzn w stosunku do liczby kobiet jest
innym ważnym czynnikiem wpływającym
na stopień popularności
  • Odpowiedz
RadosnaPantera: prosta sprawa, szukaj lepszej. Skoro jest twoją pierwszą to znaczy, że ją idealizujesz i świata poza nią nie widzisz. Jak poznasz więcej dziewczyn dostrzeżesz jej inne wady i spojrzysz na nią z szerszej perspektywy. Mi też bardzo przeszkadzałoby, gdyby dziewczyna, z którą wiązałbym przyszłość uprawiała seks z innymi kolesiami. Uczucie, że inni pierwsi uprawiali seks z moją wybranką, a ja miałbym być po nich jest dla mnie o wiele gorsze
  • Odpowiedz