Wpis z mikrobloga

Mirki, co jakiś czas pojawiają się wpisy o tym, jakie to niesprawiedliwe, bo od mężczyzn wymaga się żeby mieli kasę a do tego jeszcze wygląd. Za to od kobiet rzekomo wymaga się tylko aby były. Czy aby na pewno? Co chwila jest też masa wpisów o tym, że kobieta powinna mieć do zaoferowania coś więcej niż wygląd. Z drugiej strony na podstawie opinii wyrażanych na mirko można jasno wysnuć wniosek, że mężczyźni zwracają uwagę głównie na wygląd "Co z tego że mądra, skoro brzydka".
Więc drodzy panowie, to działa w obie strony. Od Was wymaga się zaradności i dobrego wyglądu (w tej kolejności), od kobiet dobrego wyglądu i zaoferowania czegoś jeszcze (czy to zaradności/dobrych zarobków, czy umiejętności stworzenia ciepłego ogniska domowego etc).
Więc pamiętajcie, trawa zawsze wydaje się bardziej zielona po drugiej stronie i zawsze myślimy, że ci drudzy mają łatwiej.

#niebieskiepaski, #rozowepaski
  • 14
@WillyWonka: Charakter czyli na przykład umiejętność zadbania o dom i stworzenia ciepłej atmosfery. A wiesz, to też nie bierze się znikąd. To też jest ciężka praca, wbrew pozorom. Więc tak, nie patrzycie na pieniądze, ale stawiacie wobec nas inne wymagania.
Że nie wspomnę o tym, że kobieta "ładna" to znaczy zadbana, która spędza tonę czasu przed lustrem, ma opanowaną sztukę robienia makijażu itd.
@Amayor pierodlisz takie głupoty że sie sluchac tego nie da co ma charakter do dobania o dom xD

Pozatym tego tez nie wymagamy wystarczy ze jest ladna, wierna i nie #!$%@? takich głupot jak ty xd

A co do makijazu to ty masz byc ladna a nie rysunek na twojej twarzy.
@WillyWonka:

co ma charakter do dobania o dom

Wszystko? Chodzi o atmosferę w domu a nie mycie okien.

Pozatym tego tez nie wymagamy wystarczy ze jest ladna, wierna

Mhm. A potem "kobiety traktują mnie jak bankomat" ¯\_(ツ)_/¯
@Bouncer nie niby co mnie to obchodzi a w czym jest gorsza dziewczyna pracuja w sklepie od korpo bitch niczym dla mnie ma to znaczenia nie szukam kogos kto mnie bedzie utrzymwal tylko milosci