Wpis z mikrobloga

Mirki hackerskie jest sprawa #windows10 #pcmasterrace jak się dostać do kompa (małe xD) jak przy stracie systemu wyskakuje logowanie do konta microsoft i uwaga, nie moge zresetowac hasla, dzis zakaldalem konto by sciagnac sobie forze horizon apex, oczywiscie problemem jest to, ze podalem fakeowy numer telefonu (wiec nie odzyskam hasla) i nie wiedziec czemu ustawilo mi logowanie przy starcie systemu za pomoca konta microsoft wtf. Haslo, ktore podalem nie wiedziec czemu nie pasuje, wiec jak wbic sie do kompa :< lubie grzebac sie nad takimi rzeczami, ale moze ktos troche rozjasni.
  • 12
  • Odpowiedz
@kirk85: jeśli potrzebujesz dostęp do jakiś plików to po prostu wyjmij dysk i podłącz do innego kompa jako drugi dysk - puf magia - masz dostęp do plików ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SquashFS: ogolnie niby tak, ale logowanie nie nastepuje z konta administratora win10, rtylko internetowego konta microsoft, wiec doszedlem, ze trzeba wymusic w wierszu poleceń stworzenie nowego konta administratora, ktorym mozna sie bedzie zalogować ( ͡° ͜ʖ ͡°) (reseta passworda nie da sie zrobic tym sposobem - w koncu to konto online microsoftowe)
  • Odpowiedz
zawołam wszystkich, którzy odpisali i napisze co i jak @Sash_a: @trapist_e:
@FLAC: ogólnie chciałem się dostać do swojego lapka, ale ciekawe spostrzeżenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SquashFS: to co zaproponowałeś jest w 3/4 przydatne (w moim przypadku), trzeba zamienić właśnie plik untilman na cmd - (w laptopach nie potrzeba miec nawet bootowalnego usb/cd systemu - mozna korzystac z partycji recovery jak ja to zrobiłem) jak jest nadane hasło z poziomu windowsa to wystarczy by wpisać nowe, albo wykasowac (zapomniane hasło) i mozna sie spokojnie
  • Odpowiedz
@kirk85: inna opcja w tym kontekście w którym pisałem, to odpalić linuksa z USB. Efekt ten sam jakbyś włożył dysk do innego pc. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz