Wpis z mikrobloga

Mireczki zaniosłem Panu do serwisu komputer z windows 10 do naprawy i ma mi sformatować.
Fast odpowiedź please
Tylko prosi o klucz, a ja go musiałbym poszukać, a jest taki program w internecie, co pokazuje go tobie do windowsa 10
Jest to legalne takie coś? Parę razy tak formatowałem komputer i nic się nie stało pobierasz, pokazuje ci klucz zapisujesz i aktywujesz przy formacie. To nie jest chyba generator...
#pytanie #komputery #pytaniedoeksperta #naprawakomputera
  • 22
@BasenDuzy powiedz temu bananowi żeby po prostu nie wpisywał klucza tylko kliknął "dalej". Pisze całkiem poważnie - da się tak i system sam się aktywuje po podłączeniu do internetu (jeśli faktycznie był wczesniej zainstalowany oryginał i aktywowany).
@BasenDuzy ja pier#%$@le, gość jest upośledzony chyba. Normalnie klika dalej, wyskakuje ostrzeżenie w stylu "czy na pewno chcesz kontynuować? Jeśli tak to będziesz mógł wpisać klucz potem", potwierdzasz że tak i tyle..
@freakshow: W biosie że niby w gotowych komputerach ze sklepu takie klucze są tak powiedział
A że nie można pominąć tego klucza
I że znają się na tym i że nie mogą tak aktywować ponieważ wiedzą jak to prawnie wygląda...

Tak się zastanawiam, ponieważ inny taki Pan jeden składał mi komputer, i za 200zł mi zrobił to z kluczem...
A nic o tym nie wiedziałem, myślałem że oryginalny... I się wtedy