Aktywne Wpisy

tangens_kutangens +377
Czy tylko mnie tak poruszyła śmierć tego żołnierza?
Człowiek się przyzwyczaja do tych wszystkich złych wiadomości, którymi jesteśmy karmieni, a to mnie ruszyło.
Do tego świadomość, że doskonale zdawali sobie sprawę z jego beznadziejnego stanu i przez tydzień to ukrywali.
Ja #!$%@?, szkoda tego chłopa.
#polska #granica #wojna
Człowiek się przyzwyczaja do tych wszystkich złych wiadomości, którymi jesteśmy karmieni, a to mnie ruszyło.
Do tego świadomość, że doskonale zdawali sobie sprawę z jego beznadziejnego stanu i przez tydzień to ukrywali.
Ja #!$%@?, szkoda tego chłopa.
#polska #granica #wojna
źródło: pap_20230920_1Z0
Pobierz
EmDeCe +503

Szukam w miarę prostej, najlepiej graficznej, prezentacji nt. gita. Chciałbym wdrożyć go u siebie w organizacji, bo mam masę programistów bazodanowych, ale wszyscy robią sobie wersjonowanie u siebie na pulpicie. Klasyczny problem pojawia się, gdy dwóch programistów wdraża poprawki do jednego programu.
Chciałbym więc zaprezentować gita w 5 minut tak, żeby pokazać korzyści (historia zmian, różnice pomiędzy wersjami, kopie repo, scalanie, etc.) i sprawdzić, czy są chęci z ich strony.
Może być film na YT, może być PPT albo po prostu jakiś tekst na stronie. Ważne, żeby wytłumaczyć samą koncepcję, bez wchodzenia w szczegóły techniczne (to później).
Ktoś? Coś?