Wpis z mikrobloga

Niby coś tam wiem o tej grze ale wychodzi, że nie wiem nic xD lvl 91 shadow priest. mam kilka pytań Murki:
1. Jak pewnie wynika z mojego lvlu siedzę w tym dziwnym czymś co zowie się "garnizon". Jak to oleje w #!$%@? i będę lvlował dungeonami to coś stracę?

2. Legion. Ludzie mówio, że fajny. Rozumiem, że tu q warto robić? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

3. Latanie w poszczególnych dodatkach. Na Pandarii wołają za to 2,5k i 90 lvl gdzie na 90 lvlu przeszedłem na WoD. Kupować skill czy się nie przyda? Tak samo WoD. Bo w Legionie to pewnie must have.

4. Mounty 310%. Pamiętam z TBC, że takie były (chyba). Gdzie to najszybciej dostać i gdzie szuka się tych fajnych (na 2.4.3 jarałem się feniksem).

5. Jak już kiedyś wbije ten 110 lvl to gdzie ruszyć żeby zacząć się ubrać do PvE? Bo w sumie PvE mnie najbardziej interesuje, PvP średnio a nawet wcale.

Pytania od człowieka który latami grał na prywatnych serwerach ale to casual motzno. Ostatni rajd na jakim byłem to było BT. Jak komuś się zechce odpowiedzieć to z góry dzięki i prośba o nie używanie skrótów. Proszę mnie potraktować jak kogoś kto nigdy w to nie grał xD

#worldofwarcraft
  • 6
1. Exp gdzie wygodniej nie ma znaczenia
2. Yep
3. Jak masz kasę to kupuj ale nie ma takiej potrzeby
4. Nie ma już podziału mountów na 280% i 310%. Wszystko zależy od skilla raidingu.
5. Najszybciej to znajdź gildie i łaź z nimi
@Czlowiek_Iluzja Spróbujmy... Garnizon obecnie to możesz robić w wolnych chwilach, dobij do 100 i idź na Broken Isles. Tam zrób wszystkie chain questy. Gear zdobędziesz z nagród za questy, dungeonów i raidów. Zawsze masz szansę na wylosowanie upgrade'u i trafienie legendy. Masz opcje raid finder oraz dungeon finder. RF to najniższy poziom trudności. Mounty to farma starych raidów, jakieś acziki, skille. Możesz kupić na AH. Fenix to jest z Tempest Keep? Bo
@Czlowiek_Iluzja:
1. Ja bym garnizon olał teraz całkiem, nie rób nic w nim ponadto co musisz, a nie musisz wiele. Dungeony i bonus objectivy głównie do expa. Na 98? chyba można iść już na Broken Isles i nie ma co czekać tylko od razu tam leć.
2. Przeleveluj wszystkie krainy po kolei.
3. Latania na razie nie kupuj, chyba że masz aż nadto kasy, bo po co Ci latanie na pandarii,
1. Olać content WODowy, bij jak najszybciej 98lvl.
2. Rób główny quest chain w każdej krainie, który kończy się questem na dungeon.
3.
4.
5. Zrób scenariusz na Broken Shore do momentu, aż otrzymasz quest na argus. Lec ostro z Argusem (zbierając Veiled Argunite). Za 650 VA kupisz item 910. Później tylko musisz liczyć na drop dobrej legendy.

@Czlowiek_Iluzja: