Wpis z mikrobloga

Jak to jest?
Jak ustawie w zł mam przelicznik - 445,99$ - na 1595,46 zł.
Jak zostawie w $ i każe zrobić to PayPalowi - to wychodzi 445,99$ x 3,7 = 1650 zł. (cena 3.7 z alipaczki).
Dobrze to rozumiem, że Bardziej opłaca się by gearbest w zł sobie wziął?
#gearbest
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cstach: Na pewno żeby przesłać tam 1500 zł będziesz musiał zweryfikować swoje konto wysyłając im zdjęcie prawa jazdy, sam dzisiaj przez to przechodziłem. Z PayPalem różnie, ale podobno Mirkom przechodzi podpięcie karty po którymś razie, tzn. po kilku próbach.
  • Odpowiedz
@cstach: moze wpisz 70785 ¯\_(ツ)_/¯ mi normalnie kod przeszedl.
jak skorzystasz z przlicznika gearbest ktory jest niezly to bedziesz musial placic przez p24, co jest bardzo zlym rozwiazaniem dla drozszych zakupow w przypadku tego sklepu.
masz cashback?
  • Odpowiedz
@cstach: Mi zaakceptowali to dosłownie w minutę. Co do przelewy to polecam opcję "top up from card", najlepiej przez kartę debetową- wtedy jest bez prowizji.
  • Odpowiedz
@cstach: ale wiesz, że pomimo kwoty w złotówkach na stronie, to Paypal i tak wymusi na tobie zapłatę w dolarach po h#ujowym przeliczniku, czyli więcej o kilka% od 1595,46 zł.
  • Odpowiedz
Cześć. Niestety wczoraj poległem. Równo o 22 wklepałem kod (patrzyłem na jakieś zegary atomowe, by była równa godzina). Strona zaczęła mielić, cena się zmniejszyła, kliknąłem dalej i zamarło. Jak odświeżyłem po minucie to już było 600 dolców. Także porażka. Chyba nie ma szans wyrwać tych telefonów jak jest np 50 szt.
  • Odpowiedz