Wpis z mikrobloga

Od kilku lat obserwuje taki paradoks - Grube dziewczyny (często mało atrakcyjne) oczekują partnera, który będzie uosobieniem ideału. Natomiast te ładniejsze są w stanie zaakceptować, więcej wad. WTF!
#gownowpis
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jestem_na_dworzu: no, to twoje subiektywne odczucie. mam naprawdę grubą koleżankę i w życiu bym nie powiedziała, że jest brzydka
@gnomos: też zależy co się definiuje jako "gruba", bo dla niektórych to dziewczyny, które mają BMI w normie już są grubaskami xd
@POPcz: no często tak jest, ale z drugiej strony chyba większość osób na świecie ma jakieś wymagania i to często trochę za wysokie. to raczej
  • Odpowiedz
Gruba dziewczyna zawsze jest brzydka.

@WesolySromek: dla ciebie tak. jakoś nie zaobserwowałam takiej prawidłowości w przypadku kilku moich koleżanek, którym nie brakowało adoratorów, a daleko im było do prawidłowej wagi.
@arsaya: bo on tak uważa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@arsaya: @kwasnydeszcz: I zleciały się obrończynie dziewcząt z nadwagą. Nie dla wszystkich mężczyzn, owszem. Ale dla zdecydowanej większości, w tym i dla mnie, dziewczyny z nadwagą definiowane są jako brzydkie. Takie realia świata. To po prostu jest odrzucające, to wszystko.
  • Odpowiedz
I zleciały się obrończynie dziewcząt z nadwagą.

@szczypek45: tylko, że my nikogo nie bronimy. nadwaga jest niezdrowa i nie ma co jej promować, to jest coś z czym powinno się walczyć, to chyba oczywiste. tylko nie rozumiem czemu grubsze laski nie mają prawa czuć się ładne czy mieć swoich wymagań co do faceta? niech im się podoba nawet Ryan Gossling czy Brad Pitt. to przecież nie znaczy, że takiego znajdą
  • Odpowiedz
@kwasnydeszcz: Mają do tego prawo, oczywiście. Wyobraź sobie drogi różowypasku typowego wiejskiego polskiego macho, który przyjeżdża do dużego miasta. Sam dla siebie jest atrakcyjny, ale chyba tylko dla siebie. A na pewno uważa się za atrakcyjnego. I grube dziewczęta również mają prawo do wysokiego mniemania o sobie.
  • Odpowiedz