Aktywne Wpisy
WielkiNos +637
Dzieci bawiły się na kempingu w Karwieńskich Błotach. W pewnym momencie z jednej z przyczep wydostał się pitbullopodobny pies i zaczął biec w ich kierunku. Matka głośno krzyknęła żeby odwrócić uwagę psa. Dzieci uciekły, ale pitbull rzucił się na kobietę. Poprzegryzał jej ścięgna i mięśnie rąk, zgryzł tak, że nie wiadomo czy kiedykolwiek odzyska pełną sprawność.
Psiara: ludzie powinni się zachowywać, a nie biegać i krzyczeć, bo to działa na psy jak
Psiara: ludzie powinni się zachowywać, a nie biegać i krzyczeć, bo to działa na psy jak
Spuchaczu +19
Widzę że walenie konia pod nic nie znaczący i nie dający żadnych korzyści rajd trwa w najlepsze. Gdyby wojny wygrywano takimi tanimi akcjami pod propagandę, to nie opłacałoby się drukować map świata, bo zmieniałyby się codziennie. Ile czasu waszym zdaniem Ukraina jest w stanie utrzymać to pole pszenicy?
Odpowiem za was: aż im się skończy żarcie i paliwo. Ruscy nawet nie będą musieli ich stamtąd wyganiać. Sami wrócą z podkulonym ogonem. I
Odpowiem za was: aż im się skończy żarcie i paliwo. Ruscy nawet nie będą musieli ich stamtąd wyganiać. Sami wrócą z podkulonym ogonem. I
Podobno do norwegii trzeba na specjalny mail wysłać przetłumaczone: dyplom technika elektryka, uprawnienia SEP i potwierdzenie 2 lat pracy w zawodzie technik elektryk(nie jakiś elektromonter, czy innych układacz korytek i kabli na budowie) i wtedy odsyłają certyfikat umożliwiający pracę jako podstawowy elektryk. (w innej wersji jako pomocnik, układacz kabli). Tak pisze większość.
Niektórzy mówią o testach językowych, nie wiem, bo oni tam na forach po pół roku pobytu bełkoczą i piszą jakoś dziwnie i niespójnie. Nie wiem czy to od tych ryb z dioksynami, czy ze złośliwości.
Ktoś coś wie jak tam jest?
Wiecie może jak to wygląda w innych krajach typu #uk, #irlandia, #szwecja, #niderlandy ( #holandia ) I innych EU? Szczególnie chodzi mi o te cholerne dwa lata praktyki, bo angielski ogarniam ok z żyłką do terminów technicznych, egzamin SEP jakoś przemęczę, choć w szkole moim atutem była praktyka i zajęcia praktyczne. Marzy mi się uczciwa praca, na spokojnie i na legalu(płacąc podatki, robić na swoim bez januszowania, bo w elektrycy nie ma na to miejsca, szczególnie w drewnianych domkach). Dziękuję i Pozdrawiam
@RoccoBaggins: To coś ty robił przez te 14 lat?
Jak dla mnie to rzucasz się od razu na głęboką wodę i do tego w obcym kraju.
@xtedek: byłem przegrywem, trochę robiłem(bo pracą tego #!$%@? bym nie nazwał) w polsce, trochę się #!$%@?łem u starych, trochę w UK siedziałem. Ogólnie to mam problemy zdrowotne(ale nie wykluczające z pracy elektryka, za to bardzo piętnujące w PL).
W UK sobie poradziłem, mimo że wcześniej