Wpis z mikrobloga

U Madziara

Rodzaj kuchni: Węgierska
Lokalizacja: Chłodna 2/18

Krótki opis: Restauracja węgierska, która klimatem i jedzeniem pozwoli chociaż w małym stopniu poczuć się jak na Węgrzech

Obsługa: Bardzo miła i przyjemna. Nikt nie przyłazi co 5 minut i nie pyta czy smakuje. Zdarza się, że i szef kuchni (Węgier) obsługuje gośći

Jakość i smak: Mocne 5/5 ;) Wieki temu na Węgrzech jadłem tak genialną zupę gulaszową. Za pierwszym razem poszliśmy na pewniaka i do zupy od razu zamówiliśmy drugie. To był błąd. Gulaszowa jest mega sycąca. Drugie dania, jak to w węgierskiej kuchni, to przeważnie mięsa w różnych wariacjach. Oczywiście wszystko w smaku fantastyczne. Ale tym co są na diecie lub lubią coś lekkiego to nie polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wystrój: Kameralny, kilka stolików. Taki węgierski, domowy klimat. Wiszące suszone papryki i w ógole ege szege ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ceny: Wg mnie stosunek jakości jedzenia do cen jest akurat. Za zupę gulaszowa 18zł, drugie to koszt koło 30zł. Piwo koło 9-10 zł. Wina węgierskie w średniej cenie

Dodatkowe plusy/uwagi: Polecam robić wcześniej rezerwację, bywało tak, że przychodząc popołudniami nie było miejsca, bo po prostu lokal liczy 6-7

#gastrowarszawa