@Atexor: tak, bez oc mam 690 Sol/s na 1080TI i 440 Sol/s na 1070 ale tu mam undervoltage do 95% i oc +60mhz i pamieci zwolnione o 200mhz gdyz nie sa potrzebne tak bardzo do kopania, to nie textury ( ͡º͜ʖ͡º)
@bart-bednarek: chwila, chwila. Zcash leci na pamięci, nie gpu clock. Jak zwiększałem gpu do +180mhz nie miałem praktycznie przyrostu, a jak pamięci +150 to wyskoczyło mi o 40h/s.
@Nokiius: u mnie najbardziej lbry grzeje. W upały do 70C dochodziło (nie chciałem aby przekraczało). Teraz koło 65-66C. W przypadku signatum 63C, a zcash 61-62 (bo pamięć mniej grzeje).
@Atexor: @Nokiius: u mnie oc pamieci nie daje prawie nic, oc rdzenia daje duzo, do regulacji napiecia, temperatury, czy oc polecam afterburner, tam mozesz sobie ustawic ze chcesz np 67c i on sam wszystko posutawia aby te temp osiagnac
@bart-bednarek: mam, ale go nie lubię za zbyt futurystyczny i mało intuicyjny wygląd jeśli chodzi o bardziej zaawansowane sprawy. Poza tym w nim możesz dać -500mhz na pamięć, a w nvidia inspector -1000mhz.
@bart-bednarek: w sumie nie wiem, chyba się nie da naraz tylko z osobna (na dole masz wybór GPU). Nie mam kart w SLI. Teraz testuję napięcia itp. I chyba +200 na pamięć (aby jej nie zjarało bo tam czujnika nie ma) oraz +60 na gpu to to najlepszy stosunek. Już przy 70 mi wybija. Podniesienie voltage nie pomoga zbytnio, poza tym większy pobór prądu niż korzyść.
@bart-bednarek: bardzo duża różnica, między 1080 a 1080ti nawet takiej nie mam wydajnościowej. Ciekawe z czego to wynika, bo niby algorytm equihash lubi vram, ale jak widzę u siebie to mam użycie 8% z 8gb. A jak 1070?
@bart-bednarek: dziwaczny ten algorytm. Tak mała różnica między 1070/80 a 1080/ti już kolosalna, mimo że obie mają GDDR5X.
Na razie też się przerzuciłem na zcash. Moja 1080 wyrabia 6,6 lbry/24h. Według wtm powinna 9.047406.
W ogóle widzę, że kopiesz na suprnova. Mi się wydaje, że lepiej w większym poolu. Masz mniej kasy, ale za to o wiele częściej blok wpada. Niby finalnie na to samo wychodzi, ale bardziej rozłożony zarobek.
Komentarz usunięty przez autora
@Nokiius: u mnie najbardziej lbry grzeje. W upały do 70C dochodziło (nie chciałem aby przekraczało). Teraz koło 65-66C. W przypadku signatum 63C, a zcash 61-62 (bo pamięć mniej grzeje).
Poza tym w nim możesz dać -500mhz na pamięć, a w nvidia inspector -1000mhz.
Poza tym ciekawe, że
A jak 1070?
Na razie też się przerzuciłem na zcash. Moja 1080 wyrabia 6,6 lbry/24h. Według wtm powinna 9.047406.
W ogóle widzę, że kopiesz na suprnova. Mi się wydaje, że lepiej w większym poolu. Masz mniej kasy, ale za to o wiele częściej blok wpada. Niby finalnie na to samo wychodzi, ale bardziej rozłożony zarobek.