Wpis z mikrobloga

@Czayen: Drona póki co nie mam, ale z mojego póki co małego researchu wynika że betaflight cieszy się dużą popularnością (ale nie sugerowałbym się moim zdaniem ;p)

podzielisz się wszystkimi podzespołami?
  • Odpowiedz
Ktory soft lepszy: Betaflight, Raceflight czy Cleanflight

@Czayen: obecnie w zasadzie BF = CF (poza szczegółami drobnymi, i poza wersjami beta-RC), a RF ... jest mocno dyskusyjny i przedziwne problemy potrafi robić, raczej dla osób mocno doświadczonych (które będą czuć, czy te dziwne zachowania w locie to błąd strojena pid, czy ich błąd, czy błąd firmware).
Jeśli chcesz mieć RTH i obsługę gps - to jest jeszcze iNAV (fork CF/BF) -
  • Odpowiedz
@Czayen: 1. Zazdroszcze stanowiska :)
2. Z mojego punkty widzenia warto byloby zmienic rame ( ͡º ͜ʖ͡º) nawet na najtanszego Martiana od Readytosky - lepiej ci sie bedzie latalo
3. Radze wgrac BETAflighta w wersji 3.2 - lata sie cudownie! ;)
  • Odpowiedz
2. Z mojego punkty widzenia warto byloby zmienic rame ( ͡º ͜ʖ͡º) nawet na najtanszego Martiana od Readytosky - lepiej ci sie bedzie latalo

@x-SANTA-x: dlaczego zakładasz, ze ta rama nie jest dobra, masz jakieś doświadczenie z Beerotor 250? Co jest z nią nie tak?
  • Odpowiedz
@Czayen: stara ZMRka na ktorej nikt juz nie lata bo nie da sie tego wypidowac :D teraz dominuja ramy w ukladzie True X albo Streched X. Gdzie masz lepsza charakterystke lotu. Drugim czynnikiem jest waga, tutaj masz jej troche za duzo moim zdaniem :)
  • Odpowiedz
@Czayen: Czyli pytanie z posta było trollem?

Dla 9cio latki - Hubsan 107L, weź od razu trzy to będziecie robić sobie zawody. Niezniszczalne, sprawiające dużo frajdy latadło.
  • Odpowiedz
Czyli pytanie z posta było trollem?

@Werbel: nie, dlaczego? Każdy z softów dostał praktycznie po równo głosów, z czego Betaflight jest najbardziej polecany w komentarzach.

Dla 9cio latki - Hubsan 107L, weź od razu trzy to będziecie robić sobie zawody. Niezniszczalne, sprawiające dużo frajdy latadło.

ehhmm, to chyba nie do mnie?
  • Odpowiedz