Aktywne Wpisy
nabbek +654
Polska5Ever +42
Jaka "zła" decyzja finansowa jest warta każdej waszej wydanej złotówki?
Dla mnie są to podróże i posiadanie psa. Jestem ogólnie oszczędny, mam poduszkę, inwestuje nadwyżki iiiii prawdopodobnie pogarszam swoją przyszłą sytuację finansową, ale IMO warto. Nie zatrzymuję się w luksusowych hotelach ani nie jem na mieście każdego posiłku podczas podróży, ale sama możliwość odwiedzania nowych miejsc i doświadczania nowych rzeczy jest dla mnie bezcenna.
Tak samo posiadanie psa.
A u was?
#
Dla mnie są to podróże i posiadanie psa. Jestem ogólnie oszczędny, mam poduszkę, inwestuje nadwyżki iiiii prawdopodobnie pogarszam swoją przyszłą sytuację finansową, ale IMO warto. Nie zatrzymuję się w luksusowych hotelach ani nie jem na mieście każdego posiłku podczas podróży, ale sama możliwość odwiedzania nowych miejsc i doświadczania nowych rzeczy jest dla mnie bezcenna.
Tak samo posiadanie psa.
A u was?
#
Nawet Polak Maciej Wiśniowski publikujący na Sputniku napisał list otwarty do prowadzacego jeden z prestiżowych programów (Maciejczuk twierdzi, że to najwyższa półka w rosyjskiej tv) i napisał, że jego treśc i zachowanie prowadzącego rozbudza nienawiść do Polaków i jeszcze takiej nie doświadczył pomimo spotkań z politykami w Rosji.
Polemizuje z tezą, że Polaków nie wcielano do niemieckich jednostek przymusowo tylko szli na ochotnika. Wisnowski zwraca uwage, że nikt nie polemizował z gościem, który nazwał dokumenty katyńskie fałszywką i zrzucił winę za zbrodnię ze strony radzieckiej (to znamienne, bo takie rzeczy się zdarzały już wcześniej, ale w topowych programach ktoś zawsze się z tymi bzdurami nie zgadzał tutaj nikt nie protestował).
Jest mowa o tym, że jeden z gości powiedział, że polska państwowość rozpoczeła się dopiero w 1918 i to nie wywołało reakcji. Nie wiem o który fragment chodzi musiałem go przeoczyć.
Oczywiscie Wiśniewski jak na publicystę rosyjskiego Sputnika złagodził swoja krytyke przyznając, że Polska prowadzi rusofobską politykę i skrytykował wypowiedzi o tym, że ZSRR miał udział w rozpoczeciu II wojny itp.
Chodzi o program, którego treśc w kilku zdaniach zasygnalizowałem w tym wpisie KLIK.
list otwarty po rosyjsku tutaj klik
Przetłumaczę tylko końcówkę:
Ciekawe czy ktoś inny w Polsce zwrócił uwage na ten program (mam na myśli media lub osoby publiczne). Trochę dziwne byłoby gdyby oburzył się tylko dziennikarz Sputnika.
profil Wiśniowskiego na portalu Sputnik klik
#ruskapropaganda #rosja #rosyjskiemediaopolsce
Tzn, posłuszne pachołki kremla.
Pisałem kiedyś roosyjskim przyjecielu Mateusza Piskorskiego, który nadzieję dla Rosji widział we wzroscie znaczenia polskich narodowców. Z JKM też gośc się woził po
Co do protestów to powinna być polemika dziennikarzy, historyków
@szurszur: Gazeta.ru coś pisała na ten temat