Wpis z mikrobloga

@localgoodness: Myślę że źle zrobiłeś. Coraz mniej bloków do wykopania, coraz mniejsza opłacalność, coraz mniej osób kopie. Z tego powodu bitcoin narazie rośnie, ale co będzie jak wykopią wszystko? No ta trzymanie takiej koparki dalej przynosi benefity, tyle że ilość bitcoinów caly czas maleje. Myślę choć pewien nie jestem że bitcoin będzie jeszcze rósł przez rok dwa, może trzy.
Jednak za parę lat nastąpi mega krach. 5 lat to dużo
  • Odpowiedz
@Ukochany: Podobno już teraz 1/3 (jeśli dobrze pamiętam) wykopanych bitcoinów pochodzi z opłat transakcyjnych, więc może wykopanie wszyskich bitcoinów w ogóle nie wpłynie na opłacalność.
  • Odpowiedz
@fervi: tu nie ma wiekszego znaczenia ilosc bitcoinow na rynku, jego cena opiera sie wylacznie na owczym pędzie ludzi. Nie ma zadnych fundamentow. Takze wystarczy jedna wieksza panika i zobaczymy mirkow spadajacych z dachu mariota w warszawie.
  • Odpowiedz
Nie tylko Bitcoin, ale też dolar, złotówka

Nie masz racji, forex nie opiera sie jedynie na owczym pedzie a takze na sytuacji gospodarczej i politycznej krajow ktore emituja waluty.

: itd. a ilość ma znaczenie na rynku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@fervi: nie w przypadku spekulacji na taka skale.
  • Odpowiedz
@localgoodness: Radzę, nie patrz na kurs. Nie zwracaj uwagi kompletnie. Przez kilka lat z każdej strony będziesz słyszał że się kończy. Zaczniesz się zastanawiać i wątpić. Duże korekty w dłuższym okresie czasu są nieuniknione. Musisz to sobie uświadomić teraz i nie zwracać na to uwagi. Radziłbym podtrzymać dłużej, jakieś 15 lat. Wypłacisz po 5 to po 10 możesz mocno żałować. Jeżeli taki okres jest zbyt długi to rozbij to sobie
  • Odpowiedz
Nie masz racji, forex nie opiera sie jedynie na owczym pedzie a takze na sytuacji gospodarczej i politycznej krajow ktore emituja waluty.

@TurboDynamo: Podobnie i tu jest

nie w przypadku spekulacji na taka skale.

@TurboDynamo: Ilość bitcoinów maleje. Coś jak pył z księżyca - jest go mało, to cena wysoka
  • Odpowiedz
@FlameRunner: @fervi:
Jak chcecie to kupujcie tylko nie nazywajcie tego inwestowaniem bo to spekulacja. Nikt nie wie czy to padnie czy wzronie, nie mma jak tego przewidziec i wlasnie dlatego nie oplaca sie tego kupowac. A nie dlatego ze ktos wierzy w tego upadek czy wzrost. Jak ktos mowi ze to wzroscie albo spadnie w dlugim okresie to strzela tak na prawde na oslep o nawet o tym
  • Odpowiedz