Aktywne Wpisy

mirko_anonim +21
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem facetem po 30tce. Mam narzeczoną tez po 30tce z którą jestem od jakiś 8 lat, od 7 lat mieszkamy ze sobą. Zaczyna pojawiać się kwestia dzieci. Zawsze miałem w głowie, że chce mieć dzieci ale to "kiedyś", "nie teraz". No ale czas leci i różowa naciska, że to już pora. Wcześniej też miała takie podejście, że "kiedyś". Nawet bardzo pilnowała antykoncepcji i tak dalej. Ale jak widzę dzieci
Jestem facetem po 30tce. Mam narzeczoną tez po 30tce z którą jestem od jakiś 8 lat, od 7 lat mieszkamy ze sobą. Zaczyna pojawiać się kwestia dzieci. Zawsze miałem w głowie, że chce mieć dzieci ale to "kiedyś", "nie teraz". No ale czas leci i różowa naciska, że to już pora. Wcześniej też miała takie podejście, że "kiedyś". Nawet bardzo pilnowała antykoncepcji i tak dalej. Ale jak widzę dzieci
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Z takimi nazwami bardzo ciężko jest skojarzyć który numer odpowiada jakiej wersji. Bez sprawdzenia na komputerze nie wiem czy wersja 2 jest w jasnej czy ciemnej kolorystyce.
Macie jakieś pomysły? Myślałem nad jakimiś automatycznie generowanymi nazwami. Np. Portoflio-Birdeye.... jak to robicie #programowanie #grafika #informatyka #dzialalnoscgospodarcza #firma #freelance
@schedule: jeden folder + system kontroli wersji, np. GIT, SVN
Bo do tego pierwszego, to może jakiś system zarządzania wersjami by się nadał, które są wykorzystywane w programowaniu (o ile nie są to jakieś gigantyczne pliki).
"Portfolio",
"Portfolio niebieskie",
"Portfolio - nowe",
"Portfolio-nowsze",
"Kopia portfolio",
"Portfolio (październik)",
"Portfolio2",
"Stare portfolio".
Teraz spróbuj je posegregować chronologicznie :)
#git #svn #bajzel
@011011010110000101111000: @Kamyki_w_bucie: chyba właśnie data będzie najlepszym rozwiązaniem. Może rok+miesiąc wystarczy bo raczej częściej niż jeden w miesiącu nie robie
@011011010110000101111000: ornun, musi kurde być.
Nie będziesz tym się dzielił z nikim innym, więc praca na jednej gałęzi wystarczy, i nie będzie miał kto wprowadzać konfliktów.
Jeśli nie boisz się konsoli, to możesz zacząć od "git init"
źródło: comment_rWjPuFpH21qUeUp0Md4BjXVmB1j9EIls.jpg
PobierzWpadłem na taki pomysł żeby nazywać tak jak programiści numeruje wersje swoich programów.
Np projekt z maja 2017 roku, pierwszy projekt (od 1 w górę), pierwsza wersja(od 0 w górę):
WykopApp 17.5.1.0
W tym przypadku wykopapp to ogólna nazwa projektu (np. nazwa produktu, firmy czy rodzaju)
18.12.3.7
zobacz jeszcze na taki system numerowania: http://semver.org/lang/pl/ , co prawda zostało to wymyślone głównie dla oprogramowanie wystawiającego jakieś interfejsy, ale generalnie do każdego typu oprogramowania można go jakoś dostosować, to i może przy dorobieniu jakiejś filozofii dla grafiki (czym np. są zmiany naruszające lub nie zgodność wsteczną, a czym poprawki) da