Aktywne Wpisy
salvador94 +67
Mieli, pijcie ze mną kompot, dzisiaj o 18:45 urodziła mi się cała i zdrowa córka, całe 4480 g szczęścia!
#chwalesie #rodzicielstwo
#chwalesie #rodzicielstwo
Kutafonix215 +8
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Wstępnie:
- min 40 cali
- BEZ smart TV
- z gniazdem na karty TV (dostawcą jest Multimedia) aby pozbyć się pieprzącego się dekodera
- mile widziane poniżej 2k pln
- Mama "chce Panasonica" (słyszała, że dobre itp.)
Do tej pory służy 9-letni Samsung LCD 37" 1080p kilka razy już w naprawie, ale ciągnie. Kolory piękne.
Dokładnego symbolu nie znam. Nowy telewizor będzie stał na podstawce jak obecny.
Od siebie dodam, że fajnie gdyby miał wyjście audio aby podłączyć jakieś komputerowe
2 + 1 (logitech, trust itp) bo na żaden wzmacniacz typu HT z sub + satelity nie ma budżetu.
Coś doradzicie lub odradzicie proszę ?
Nie mam nic przeciw zakupom z netu, o ile jest jakiś sposób, aby nie trafić paścia, który
wyświecił 1500 h na ekspozycji i wymacało go milion osób.
Dobrze gdyby nie był bohaterem artykułów na sekuraku i zaufanejtrzeciejstronie pt. "backdoory i keyloggery
w modelu TV xyz..." (chociaż ma nie być smartTV więc może niepotrzebnie się martwię).
Państwu komentującym "taktyk" oraz "dołóż 100 000 i kup coś porządnego" dziękuję. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@snwptest: Wybierz ten, który spodoba się mamie. Poza tym nie będzie żadnych różnic.
@StrucelRTFSC Jest po 60-tce i chociaż ma smartfon i skypa sobie sama obsłuży, to jednak nie obczaja tych nowinek/zagadnień typu 100Hz/200Hz , ClearPicture, cuda, patenty. Sam wyszedłem z obiegu - nie wiem jakie gniazdo na karty dekodujące ma być, nie wiem które się grzeją jak AMD. Nie ogarniam typów matryc, czy są IPS czy jakieś LED/OLED.
Mój jest ok 7-8 letni więc jeszcze trochę wytrzyma
Wszystkie mają tyle samo kandeli i takie same kolory? Lepsze/słabsze głośniki?
Kupno telewizora po obudowie to trochę jak kupno książki po okładce...
@snwptest: Kupujesz telewizor dla Mamy. Naprawdę uważasz, że zauważy jakąkolwiek różnicę?
Ba! 95% ludzi nie będzie w stanie powiedzieć z czym ma do czynienia dopóki nie spojrzą na specyfikację techniczną.
Spodziewałem się jednak, że ktoś napisze coś w stylu:
-uważaj na model xyz od abc, bo siadały głośniki po roku
-w modelu efg trzeszczy stojak
-w klm lubią padać piksele po pół roku przy pracy min 3h dziennie
-wyrobiło mi się gniazdo USB po