Aktywne Wpisy
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Uwielbiam tych bajkopisarzy #programista15k.
Twierdzą że zarabiają po 30k, a jak ich zapytasz o podróże, to okazuje się, że najdalej byli u ciotki na Śląsku xd
Tak się składa, że pracuje w dobrym it i mogę powiedzieć, że zagraniczne wakacje dwa razy w roku to raczej norma.
Najczęstsze kierunki to Włochy, Portugalia,hiszpania, a dalej to Chiny, Japonia i Ameryka.
Nie liczę kilkudniowych krajowych wypadów, bo weekend w spa
Uwielbiam tych bajkopisarzy #programista15k.
Twierdzą że zarabiają po 30k, a jak ich zapytasz o podróże, to okazuje się, że najdalej byli u ciotki na Śląsku xd
Tak się składa, że pracuje w dobrym it i mogę powiedzieć, że zagraniczne wakacje dwa razy w roku to raczej norma.
Najczęstsze kierunki to Włochy, Portugalia,hiszpania, a dalej to Chiny, Japonia i Ameryka.
Nie liczę kilkudniowych krajowych wypadów, bo weekend w spa
InnyWymiar90 +39
Na nocnej nikt nie zauważy
Ile węgla potrzebuje #elektrownia (Bełchatów, Rybnik, Pątnów, Kozienice, ...) do wyprodukowania 1kWh?
Ile węgla potrzebuje, aby oddac do sieci 1kWh? (odejmując własne zapotrzebowanie)
@soadfan dobrze mówi najłatwiej tak. Ale jeśli chcesz w dużym uproszczeniu to np. Pątnów ma 464 MW mocy przy pracy 4 młynów weglowych. Każdy młyn to 20 t/h( z tego co pamietam, warto sprawdzić ) więc łącznie 80. Zatem za 80 ton dostajesz 464 MWh = 80 kg to 464 kWh = 1 kg to okolo 5÷6 kWh. Mam nadzieje ze sie zgadza
Komentarz usunięty przez autora