Aktywne Wpisy
LM317K +6
Czemu już się nie mówi globalne ocieplenie tylko "climate change"?
#debata
#debata
matti-nn +36
#debata #usa #biden #trump
Jutro skończę oglądać. Poki co:
Biden: b. słaby początek, później sie rozkręcił, dobry w ataku. wizerunkowo 4/10, merytorycznie 9/10.
Trump: głośniejszy i wyraźniejszy, jednak pozycja glownie defensywna, bystre oko dostrzeze, ze klamczuszek. Wizerunkowo 7/10, merytoryka 3/10.
Gdyby Biden był w formie jak 4lata temu wytarłby Trumpem podłogę, bo też miał teraz w co uderzać.
Jutro skończę oglądać. Poki co:
Biden: b. słaby początek, później sie rozkręcił, dobry w ataku. wizerunkowo 4/10, merytorycznie 9/10.
Trump: głośniejszy i wyraźniejszy, jednak pozycja glownie defensywna, bystre oko dostrzeze, ze klamczuszek. Wizerunkowo 7/10, merytoryka 3/10.
Gdyby Biden był w formie jak 4lata temu wytarłby Trumpem podłogę, bo też miał teraz w co uderzać.
1. Rzuciłem nienajgorszą pracę w #uk
2. wróciłem do #lublin
3. planuję kilkutygodniową podróż #autostop
4. nigdy tak nie jeździłem, 24 lvl here
plan jest taki: Lublin - Słowacja - Węgry - Rumunia - Bułgaria - Turcja (tylko do Istambułu) - dalej - Grecja (może tez w dół do Aten może nie) - Albania - ogólnie Jugosławia - Włochy (zjechać do Rzymu) - dalej znów na północ - Riviera Francuska - camino w Hiszpanii i na doł do Gibrartaru. Powrót do Polski pewnie bez udziwnień większych przez francję i "kraje niemieckie"
Ktoś z Was robił może tak #!$%@?ą trasę, albo przynajmniej któryś fragment? Ogólnie jakie macie spostrzeżenia?
Start druga połowa miesiąca, pi razy drzwi wyliczyłem że zajmnie mi to jakieś 25 dni w jedną stronę, potem daję sobie max 10 na powrót do Polski.
Spanie w namiocie, w większych miastach jakiś hostel albo airbnb.
#podrozujzwykopem #kamping #podroze
@Nie_umre_za_ciebie: duużo słyszałem o tym jak słabo w hiszpanii ale z racji tego, że nie jestem szczególnie czasem ogarniczony jakoś wcale mi to problemu nie robi, najwyzej dwa dni dłuzej się tam potułam:)
Co do trasy - o Grecji słyszałem bardzo złe opinie, Grecy w ogóle nie biorą i nie rozumieją o co chodzi autostopowiczom. Włochy słyną z tabliczek "NO AUTOSTOP" przy autostradach, ale jak parę słówek się nauczysz po włosku, to nie powinieneś mieć problemu. Ja bardzo miło wspominam Szwajcarię, bo tam co chwilę ktoś nas zabierał (i to całkiem dobrymi furami jak np. Porsche Cayenne, Golf II)
Najlepiej wspominam jednak Hiszpanię, choć czekaliśmy tam najdłużej i stanie na słońcu było naprawdę katorgą (warto nastawiać się bardziej na ciężarówki, niż kierowców), no i oczywiście
co do grecji to tam chciałbym najbardziej zwolnić, zatrzymać się na dwa trzy dni gdzieś przy plaży i poodpoczywać
nie wiem czy to dobre podejście, ale nie będąc ograniczony czasem i pieniędzmi też nie szczególnie, do tego jadąc samemu, wszędzie się
W Grecji bardzo
2. W Rumunii jest taki zwyczaj, że lokalsi łapią
@jankowski90: co do camino to celuję w minimalną opcje: ostatnie 100km drogi francuskiej, więcej nie dam rady
@Nivis: dzięki za rady
@Tino: jadę sam, co do nocowania to właśnie tak zakładam, że ktoś mi kąt podwórka udostepni jak będzie potrzeba
@Nivis: haha miałem dokładnie to samo w Budvie! :brofist:
@menelus: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)